Cu ce sa freci cada, gresia, blatul din bucatarie si chiuveta ca sa fie imaculate

Curatenia intregii case nu este cea mai usoara munca deoarece anumite zone necesita mai multa insistenta. Fie ca facem curat in casa in mod frecvent sau la intervale mai lungi de timp, trebuie sa apelam la cateva trucuri pentru a ne usura munca, dar si pentru a economisi bani si foarte mult timp.

Pentru fiecare zona a casei exista diferite trucuri care ajuta la sporirea nivelului de curatenie, astfel ca mai jos va vom prezenta cele mai eficiente si ieftine metode de curatare a zonelor „problematice” din casa.

Iata cele mai bune metode care te vor ajuta sa faci curat in casa:

Gresia:

Gresia se curata foarte usor daca veti dilua intr-un litru de apa 2-3 linguri de amoniac. Dupa ce ati amestecat bine, inmuiati buretele si frecati usor zonele murdare.

Lasati sa actioneze cateva minute apoi clatiti cu apa calduta. Gresia, dar si rosturile dintre placi se vor curata ca ca printr-o minune in doar cateva momente.

Blatul din bucatarie:

Cea mai buna solutie pentru a-l curata este praful de copt. Trebuie doar sa presarati praf de copt pe suprafata, apoi cu un burete imbibat in apa calduta frecati usor.

La final, limpeziti cu apa. Este o metoda simpla si eficienta, dar mai ales sanatoasa, intrucat in aceasta zona este bine sa evitati utilizarea chimicalelor.

Publicitate

Chiuveta:

Cea mai buna si eficienta solutie pentru curatarea chiuvetei este otetul. Incalziti otet intr-o oala si nu uitati sa presarati putina sare.

Luati o carpa de bumbac, imbibati-o in aceasta combinatie apoi frecati zonele patate de rugina. Lasati sa actioneze cateva minute, apoi clatiti cu apa fierbinte. Rezultatul este uimitor!

Cada si cabina de dus:

Tot ce trebuie sa faceti este sa incalziti din nou otet (1 litru) pana la punctul de fierbere, apoi sa adaugati cateva linguri de bicarbonat (2-3 linguri) si detergent de vase (nu va speriati de reactia care se va crea, este ceva normal, de aceea este bine sa incalziti otetul intr-un vas incapator).

Citeste si articolul :   Cum sa elimini murdaria si grasimea de pe dulapurile din bucatarie

Amestecati pana cand cele 3 ingrediente se incorporeaza, apoi folositi solutia pentru a curata cada, tevile de la toaleta chiar si bateriile de la chiuveta.

Pur si simplu aplicati prin pulverizare si lasati sa actioneze 10 minute inainte de a le clati cu apa. Toate aceste metode sunt foarte eficiente si nu mai este necesara folosirea produselor de curatenie pline de chimicale!

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.