Alerta METEO. Vremea face ravagii in tara. Meteorologii au emis cod galben si portocaliu

Alerta METEO. Meteorologii au emis cod galben si portocaliu de canicula, vijelii si grindina.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Fenomene vizate: val de caldura, disconfort termic accentuat si canicula

Interval de valabilitate: 19 iulie

Publicitate

Zone afectate: conform textului si hartii

Valul de caldura va persista in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. In aceste regiuni disconfortul termic se va mentine accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Nota: In sud-estul tarii disconfortul termic se va mentine ridicat si pe parcursul zilei de marti (20 iulie).

MESAJ 2 – AVERTIZARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 20…30 l/mp si izolat 40 l/mp.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica accentuata, ploi abundente

Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 14:00 – 20 iulie, ora 10:00

In zonele de munte, in Transilvania, Maramures, jumatatea de nord a Moldovei, iar spre seara si in cursul noptii de luni spre marti (19/20 iulie) si in Banat, cea mai mare parte a Olteniei si in nord-vestul Munteniei, vor fi averse torentiale, descarcari electrice si pe alocuri vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de 35…50 l/mp si izolat peste 60…80 l/mp.

MESAJ 3 – ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 12:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Zone afectate: conform textului si hartii

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in nord, nordest, centru si in sud-est, precum si in zonele de munte. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 20…30 l/mp si izolat 50…70 l/mp.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.