6 semne de avertizare ale unei probleme cardiovasculare

Bolile cardiovasculare, principala cauza de deces in lume, sunt din ce in ce mai frecvente.  Prevenirea ramane astfel singura modalitate de a ne feri de acest flagel. Prin urmare, este important sa aveti grija la unele semne de avertizare ale unei probleme cardiace.

Respiratie scurta

Cand chiar si efortul minim, cum ar fi urcarea scarilor sau doar mersul pe jos, provoaca respiratie grea si dificultati de respiratie, poate indica slabiciune cardiovasculara. Exista si alte afectiuni care pot prezenta aceleasi semne, cum ar fi astmul bronsic sau o scadere a nivelului de oxigen din sange, dar ar fi o idee buna sa consultati un specialist pentru a afla.

Durere care radiaza prin corp

Aceasta durere poate afecta pieptul, unul sau ambele brate sau gatul, maxilarul sau umerii. Desi aceasta durere poate avea alte cauze, este important sa stim ca circulatia sanguina redusa poate fi cauza acestei afectiuni, iar durerea toracica este un avertisment semnificativ cu privire la o problema a inimii.

Citeste si articolul :   5 semne de avertizare ca nu aveti suficient oxigen in sange

Paloare

Paloarea poate avea multe origini, inclusiv deficienta de fier, de exemplu. Cu toate acestea, fluxul redus de sange catre inima poate provoca, de asemenea, paloare si poate fi un semn de avertizare a fluctuatiei tensiunii arteriale.

Publicitate

Oboseala generala sau slabiciune

Cand aportul de oxigen din sange este insuficient, rezulta oboseala severa, care afecteaza in special femeile inainte de un atac de cord, dupa cum se arata intr-un studiu.

Sudoare

Transpiratia poate aparea chiar daca nu este fierbinte, manifestandu-se cel mai adesea ca transpiratii reci. Ar putea indica o problema cardiaca.

Inflamatia articulatiilor

Articulatiile umflate pot avea multe cauze, inclusiv hipertensiunea arteriala. Deoarece acesta este un risc potential de boli de inima, este esential sa o verificati in mod regulat.

Cum sa va ingrijiti sanatatea pentru a evita bolile cardiovasculare?

Potrivit OMS, 80% din atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale pot fi prevenite daca adoptati un stil de viata sanatos:

Citeste si articolul :   Calciu: ce alimente contin si cum se poate determina valoarea zilnica

O dieta echilibrata: ar fi esential sa pastrezi o inima sanatoasa si o circulatie sanguina buna. Fructele si legumele vor fi principalii aliati pentru o buna sanatate a inimii, ca sa nu mai vorbim de cerealele integrale, carnea slaba, pestele si leguminoasele. In plus, se recomanda reducerea pentru o buna parte a consumului de sare, zahar, grasimi si bauturi alcoolice.

Practica activitatii fizice: trebuie sa fie regulata si moderata timp de cel putin 30 de minute pe zi, pentru a mentine o buna sanatate cardiovasculara. Mersul zilnic poate fi o alternativa buna.

Consumul de tutun: Fumatul ucide, este bine cunoscut. Pericolele sale nu mai trebuie dovedite si afecteaza sanatatea corpului in general. Expunerea la fumul de tutun afecteaza plamanii, inima si chiar gatul. Oprirea fumatului ar fi benefica pentru sanatate si ar reduce riscul confruntarii cu boli cardiovasculare.

Urmarirea medicala regulata pentru a controla riscul cardiovascular si a preveni aparitia acestuia. Pentru a face acest lucru, este important sa va verificati in mod regulat tensiunea arteriala, sa analizati nivelul de lipide si carbohidrati din sange.

Autor