Un elicopter militar american a aterizat fortat in Piata Charles de Gaulle din Capitala si a doborat mai multi stalpi de electricitate

Un elicopter care apartine Armatei americane a fost nevoit sa aterizeze fortat in nordul Bucurestiului, in Piata Charles de Gaulle, chiar pe sosea, unde a doborat stalpi de iluminat.

Seful Statului Major al Fortelor Aeriene a anulat evenimentele de Ziua Aviatiei, dupa incidentul care a implicat aterizarea fortata a unui elicopter american Black Hawk, care participa la antrenamentele pentru aceasta zi, potrivit Digi24.

La ceremonia de pe 20 iulie urma sa participe si presedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, si Ambasada SUA a transmis ca lucreaza cu autoritatile romane pentru rezolvarea situatiei.

Publicitate

“Ambasada SUA a luat cunostinta de incident si urmareste indeaproape evolutiile. Intelegem ca nu au existat raniti. Lucram alaturi de partenerii nostri romani pentru rezolvarea situatiei si vom furniza informatii actualizate pe masura ce vor deveni disponibile”, scrie intr-un comunicat al biroului de presa.

Elicopterul de tip Black Hawk participa la pregatirile pentru Ziua Aviatiei, care va avea loc pe 20 iulie.

Citeste si articolul :   42 de medici si asistenti medicali pleaca in Republica Moldova sa-ti ajute colegii

Aparatul, care facea parte dintr-un grup de elicoptere, poate fi vazut in imagini cum pierde din altitudine si aterizeaza fortat pe unul dintre principalele bulevarde din Capitala (Bulevardul Aviatorilor), in Piata Charles de Gaulle.

Pe langa stalpii prabusiti a fost si o duba putin avariata. Totodata, o alta masina a fost avariata de unul din stalpii cazuti.

Elicopterul Black Hawk al armatei SUA este o aeronava de transport. Acesta efectua un zbor de antrenament. In cadrul antrenamentului, ceva nu a mers bine iar aparatul de zbor a fost nevoit sa aterizeze.

Nu au fost victime.

Militarii americani si politistii romani fac verificari la fata locului. Se va forma o comisie de specialisti la nivelul armatei americane pentru a stabili care a fost exact cauza.

Elcopterul Black Hawk este o aeronava folosita de foarte multi ani de armata SUA. Pilotii americani se bazeaza foarte mult pe acest tip de aeronava.

Pe Bulevardul Kiseleff, traficul este blocat.

Un alt incident in care a fost implicat acest tip de elicopter american a fost in zona Dobrogei in urma cu mai bine de o luna, cand a fost tot o aterizare fortata. In timpul unui exercitiu militar NATO, aparatul aterizase de urgenta pe un camp.

Citeste si articolul :   Prof. Dr. Monica Pop, mesaj de ultima ora pentru toti romanii

 

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.