Anuntul ministrul Mediului privind masinile mai vechi de 15 ani

Potrivit ministrului Mediului, vor fi luate masuri privind masinile mai vechi de 15 ani, in cel mai scurt timp.  Tanczos Barna a mentionat ca acest lucru se intampla deoarece Comisia Europeana ne forteaza sa luam masuri pentru reducerea varstei parcului auto.

“Inclusiv Comisia Europeana ne forteaza sa luam masuri pentru reducerea varstei parcului auto. Este o decizie asumata la nivelul Guvernului, odata cu negocierea PNRR (planul National de Redresare si Rezilienta – n. r.). Comisia ne-a recomandat sa gasim o solutie pentru masinile mai vechi de 15 ani. Este o masura asumata de Guvern prin faptul ca am mers mai departe pe aceasta linie cu infrastructura de transport finantata partial prin PNRR si o asumare de reforma in acest domeniu. Va exista pentru masinile mai vechi de 15 ani cu siguranta o masura intr-un timp relativ scurt. Se discuta acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta”, a declarat ministrul Mediului la TVR1, intrebat despre o posibila viitoare taxa auto.

Ministrul a explicat ca este posibil ca pana la sfarsitul anului sa fie luate masuri in ceea ce priveste masinile mai vechi de 15 ani.

Citeste si articolul :   Avertizare ANM: Cod portocaliu de ninsori abundente si viscol puternic. Judetele afectate

“Nu am discutat de taxa efectiv si nu am discutat de dimensiunea taxei si probabil nu va fi aplicata de Ministerul Mediului. Din punctul meu de vedere trebuie o masura in balans, adica sa avem si un sprijin pentru cei care renunta si, in paralel, sa avem o alta abordare pe taxe locale, de exemplu. Sa vedem care va fi solutia care va fi propusa pana la urma de Guvern. Inca o data: este o masura ceruta si de Comisia Europeana si va fi implementata probabil in cel mai scurt timp”, a mai spus ministrul.

Publicitate

Totodata, ministrul a subliniat faptul ca in cazul programului Rabla este “o avalansa” de cereri pentru masinile electrice, fiind rezervate de la finele lunii aprilie mai multe decat in tot anul 2020.

“Singura problema este criza din industria auto care a blocat productia si pentru masinile noi se asteapta si luni de zile pentru livrare”, a mai spus Tanczos Barna.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.