7 sfaturi de la ginecologi pentru a va proteja de boli. Fiecare femeie ar trebui sa le cunoasca

Zona vaginala este fragila si vulnerabila la bacterii care pot supara flora. In prezenta corpurilor straine, micozele pot prolifera si pot promova un sentiment de disconfort si tulburari urinare. Cu toate acestea, pentru a preveni infectiile si infectiile cu drojdie, este util sa adoptati ritualuri pentru a va proteja impotriva acestor riscuri.

Aceste obiceiuri aparent inofensive sunt benefice pentru sanatatea vaginala. Fara acestea, zona vulvara si vaginala poate fi slabita impotriva riscurilor si poate dezvolta cistita si infectii. Iata 7 actiuni de adoptat zilnic pentru a avea o igiena intima mai buna.

Unele femei pot folosi toalete agresive si isi pot compromite sanatatea vaginala folosind produse care nu sunt potrivite pentru aceasta zona vulnerabila. Multe obiceiuri pe care le consideram utile sunt totusi daunatoare si ne pot expune riscurilor de infectii. Si, din motive intemeiate, un corp strain introdus in vagin il slabeste si il face incapabil sa produca secretii capabile sa lupte impotriva agresiunilor externe. Iata obiceiurile de stabilit pentru o sanatate intima mai buna zilnic.

Contrar credintei populare, infectiile vaginale nu sunt exclusiv cauza sexului neprotejat. Uneori, acestea sunt rezultatul unui obicei prost adoptat care poate slabi aceste membrane mucoase. Infectia cu ciuperca vaginala este o tulburare care afecteaza 75% dintre femei si se caracterizeaza prin mai multe episoade care pot aparea pe parcursul anului. Acest lucru poate rezulta din infectia cu candida albicans, mici paraziti prezenti in mod natural in vagin.

Aceasta infectie se caracterizeaza prin pierderea lichidelor, albe si mirositoare prin roseata si mancarime. Gardnerella Vaginalis se caracterizeaza printr-un dezechilibru al florei vaginale din cauza disparitiei lactobacililor, precum si a unei cresteri excesive a bacteriilor. Aceasta vaginoza poate provoca arsuri si descarcari mirositoare. Poate fi cauzata si de utilizarea de articole de toaleta cu pH ridicat si de dusuri agresive.

Iata obiceiurile de stabilit pentru o mai buna igiena intima, potrivit dr. Jen Gunter

Pentru a preveni riscurile asociate infectiilor cu transmitere sexuala, cum ar fi candida albicans, Gardnerella Vaginalis sau chiar micoplasma, este esential sa se adopte obiceiuri sanatoase pentru o mai buna igiena intima.

– O toaleta personala adecvata: Pentru a lupta impotriva proliferarii bacteriilor, este esential sa spalati corect aceasta zona. Pentru aceasta, este necesar sa curatati zona vulvara si anala o data sau de doua ori pe zi. Accentuati pliurile si zonele greu accesibile. Apa nu trebuie sa patrunda in canalul vaginal.

– Alegeti produsele potrivite: Pentru o mai buna igiena personala, este necesar sa alegeti un sapun cu pH potrivit pentru cel al pielii. Un produs nepotrivit poate favoriza uscarea vaginala si slabirea acestor membrane mucoase. Dupa defecare, toaleta trebuie actionata din fata in spate. Aceasta metoda reduce riscul de contaminare de catre germenul Escherichia coli.

Citeste si articolul :   La ce foloseste mierea de manuka

– Uscare dupa spalare: Dupa spalare, o uscare completa este esentiala. Foloseste un prosop personal destinat exclusiv acestei zone si insista asupra pliurilor. Curatarea trebuie sa fie delicata.

– Interzice deodorantele intime: acestea contin parfum si pot face sanatatea vulvei vulnerabila .

– Alegeti o lenjerie potrivita: Lenjeria intima din elastan si nailon poate slabi membranele mucoase, mai ales in prezenta umiditatii. Folositi lenjeria de bumbac pe care o spalati la 60 ° C. Tinerea costumului de baie umed este, de asemenea, un gest care trebuie evitat pentru a preveni riscul infectiilor cu ciuperci. Evitati purtarea prelungita a lenjeriei stranse.

– Nu pastrati un tampon mai mult de 4 ore: acest obicei poate expune vaginul la riscul infectiilor si contractiei ciupercilor.

– Spalati-va mainile: Acest ritual inainte si dupa spalare ajuta la limitarea riscului de contaminare de catre germeni.

Raportul sexual: un obicei de stabilit

Un gest este esential pentru a preveni riscul de infectii. Pentru a evita posibilii germeni, este esential sa urinezi inainte si dupa sex. Nu este recomandat sa spalati bine si sa curatati interiorul vaginului.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.