O noua lege a intrat in vigoare

O noua lege a intrat in vigoare din 3 iulie. Persoanele care nu o respecta vor fi sanctionate potrivit normelor corespunzatore.

Legea privind alaptarea in public a intrat in vigoare.

Incepand cu data de 3 iulie 2021, a intrat in vigoare legea care permite alaptarea in public a mamelor. Prezenta lege prevede si sanctiuni pentru cei care se opun acestei situatii, iar unele amenzi ajung chiar si pana la 2.000 de lei.

Potrivit documentului, evacuarea din spatiul public a unei mame care alapteaza, refuzul furnizarii de servicii unei mame care alapteaza sau orice alt mod de a interzice alaptatul in public devin fapte sanctionabile cu amenda de la 100 la 2.000 de lei, potrivit legii.

Publicitate

Publicitate

Astfel, fiecare contraventie de lege se sanctioneaza in functie de persoana care produce fapta. Mai exact, in cazul in care fapta este savarsita de o persoana fizica, amenda se ridica de la 100 de lei si poate ajunge pana la 500 de lei.

Citeste si articolul :   Scandal urias! Plan de amenzi in pandemie. Politistii, obligati de sefi sa le aplice

Cine incalca legea va fi sanctionat

Daca fapta respectiva este savarsita de o persoana juridica sau de catre o entitate inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului, amenda porneste de la 1.000 de lei si poate ajunge chiar si pana la 2.000 de lei in funcie de situatie.

Legea 182/2021 privind alaptarea in spatii publice a fost publicata joi, 1 iulie 2021, in Monitorul Oficial nr. 651. Anuntul a fost facut de senatorul PNL Alina Gorghiu.

„Nicio mama nu va mai trai cu teama de umilire publica provocata de reactiile discriminatorii ale unora”, a spus senatoarea PNL Alina Gorghiu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.