Mancare sanatoasa pe care toata lumea o considera nesanatoasa si pe care unii o evita

Este imposibil sa supravietuiesti fara mancare. In acelasi timp, exista multe alimente care sunt considerate nesanatoase.

Dar putem pune o singura eticheta pe mancare – sanatoasa si nesanatoasa. De fapt, nu exista alimente bune si rele. Aceasta diviziune poate fi chiar considerata incorecta.

La urma urmei, de exemplu, pentru un anumit produs, puteti gasi multe articole in care se noteaza beneficiile sale si necesitatea acestuia.

Deci, ce produse primesc si recenzii mixte?

Publicitate

Banane

Pentru sportivi, acestea sunt un fruct de neinlocuit. Prezenta carbohidratilor, a caror cantitate depinde de coacerea fructelor, permite utilizarea acestora ca sursa de energie inainte de antrenament.

Principalul lucru este o masura si nu ar trebui sa le amestecati cu cereale, fructe uscate, deoarece o masa poate obtine si mai multi carbohidrati, ceea ce va afecta negativ nivelul zaharului din sange.

Bananele pot fi incluse in dieta, dar cu masura.

Articolul continuă după reclame

Exceptia, desigur, fac  bananele uscate: continutul lor de calorii la 100 de grame este de 346, iar in fructele obisnuite – 89. Deci, trebuie sa aveti grija de ele.

Citeste si articolul :   Uda cactusul de Craciun cu acest preparat de casa si admira rezultatul. Toata lumea va dori sa stie secretul tau

Cartofi

Cartofii din dieta ar trebui sa fie, de asemenea, cu moderatie, datorita continutului de amidon. Desi aceasta reactie, dintr-un anumit motiv, nu apare atunci cand mananci orez. Care sunt asemanarile si diferentele?

Pentru om, amidonul este un carbohidrat dietetic important; continutul sau in faina este de 75-80%, in cartofi – 25%, in orez – 78%. Este important sa mancati cartofii in perioada de coacere si sa adaugati legume la acestea.

In aceasta combinatie, va fi bine pentru o garnitura. Iar consumul de cartofi in sezon va va permite sa obtineti toti nutrientii sai.

Paste

Cand vine vorba de paste, nu le faceti groase sau subtiri. Si care este compozitia lor. Producatorii insala spunand ca pastele sunt fabricate din grau dur. Mai bine de verificat: compozitia trebuie sa contina 12 grame de proteine, atunci putem spune ca acesta este un produs de calitate  .

Autor