Ghimbirul este o planta ale carei radacini au fost folosite din cele mai vechi timpuri in China si India. In Europa, sa raspandit in secolul al XIII-lea. Initial, ghimbirul a fost utilizat in principal in medicina.
Ghimbirul proaspat are un gust intepator, cu un miros de lamaie. Uscat si pudrat, este folosit la gatit ca si condiment. Feliile proaspete de ghimbir sunt folosite pentru a face ceai si pentru a adauga la supe si sosuri.
In bucataria orientala, se prepara conform tuturor tehnologiilor cunoscute de coacere, fierbere, prajire, se gaseste foarte des in produsele de cofetarie sub forma de gem si dulciuri.
Ghimbirul este un aliment care contine multe vitamine si are multe proprietati benefice. Cu toate acestea, exista contraindicatii in care aceasta planta medicinala nu trebuie consumata.
Publicitate
Ghimbirul este contraindicat in principal persoanelor cu stomac si intestine slabe. Uleiurile esentiale si fenolii, in care acest condiment este bogat, irita membranele mucoase, ceea ce poate duce la exacerbarea bolilor gastro-intestinale.
Este contraindicat persoanelor cu ukcer gastric. Dar chiar si la persoanele sanatoase, consumul de cantitati mari de radacina de ghimbir poate provoca eructatii, arsuri la stomac sau diaree. De asemenea, aceasta planta poate provoca iritarea membranei mucoase a laringelui;
Datorita proprietatilor sale puternice de incalzire, ghimbirul nu este recomandat pentru temperaturi ridicate, sangerari si zile fierbinti de vara.
Este puternic contraindicat pentru febra sau arsuri;
Ghimbirul stimuleaza productia de bila, deci nu ar trebui sa fie consumat de persoanele cu probleme hepatice si calculi biliari;
Ghimbirul nu este recomandat pentru bolile renale acute si cronice, cistita;
Eruptiile cutanate, descuamarea si uscaciunea pot fi, de asemenea, cauzate de o supradoza de ghimbir;
In unele cazuri, exista tulburari vizuale, aritmii cardiace, insomnie, modificari ale dispozitiei;
Ca orice alt condiment, cu intoleranta individuala, ghimbirul poate provoca alergii.
De asemenea, trebuie sa va amintiti ca ghimbirul poate fi incompatibil cu unele medicamente. Prin urmare, va recomandam cu tarie sa consultati medicul pentru a exclude efectele secundare neplacute.
Publicitate