Sfaturi utile. Nu faceti aceste greseli atunci cand spalati rufele

Va vom prezenta care sunt cele mai frecvente greseli pe care le facem si nu sunt deloc recomandate.

1. Lenjeria umeda nu se lasa in cuva masinii de spalat

Este gresit! Cu totii am fost in situatii cand ne grabim si nu avem timp sa punem rufele la uscat. Potrivit expertei acestea pot fi lasate in interiorul masinii de spalat timp de cateva ore cu usa deschisa. Mirosul neplacut apare abia dupa 24 de ore.

2. Spalarea este permisa doar cand cuva este umpluta

Este gresit! Cu cat mai multe haine, cu atat calitatea spalarii scade. Din lipsa de spatiu hainele se clatesc mai putin si poate ramane detergent pe ele. Sfat: umpleti cuva atat cat sa atingeti cu mana peretele din spate a cuvei.

3. Masina se deterioreaza rapid daca nu sunt utilizate produse speciale

De asemenea, este gresit! Peste tot unde curge apa se formeaza depuneri de calcar. Pentru indepartarea acestora nu este nevoie de produse speciale. Adaugati 20 ml de otet direct in cuva si porniti un ciclu cu o temperatura de 60° C. Important! Nu porniti masina fara rufe! Puneti in interior cateva carpe sau prosoape. Mirosul de otet va disparea in timpul uscarii.

4. Hainele care trebuie spalate la 30°C pot fi spalate si la 40°C

Este gresit! Orice persoana greseste foarte mult daca crede ca poate spala la 40°C hainele pe care sunt indicate 30°C. Sfat! Inainte de spalare verificati indicatiile de pe eticheta. Astfel, veti evita surprizele neplacute.

5. Folosirea unui singur detergent pentru toate hainele

Cauza pentru care blugii pot ramane murdari chiar si dupa spalare poate fi detergentul nepotrivit. Pentru hainele albe, prosoape si lenjeria de pat exista produse speciale in componenta carora este inalbitor. Pentru celelalte rufe puteti folosi detergent pentru haine colorate.

6. Masina de spalat se curata in timpul spalarii

Resturile de detergent si umiditatea permanenta contribuie la inmultirea bacteriilor. Sfat! Nu spalati doar la 30°C. Periodic folositi programele cu 60°C sau chiar 90°C.

7.Folosesti prea mult detergent

Majoritatea dintre noi avem tendinta de a folosi cat mai mult detergent, deoarece avem impresia ca astfel, hainele se vor spala mai bine. In aceasta privinta, totul este fals! Meseriasii care repara masinile de spalat ne recomanda sa folosim doar jumatate din sertar.

Citeste si articolul :   Cartoful si greselile tipice atunci cand este preparat

Folosirea unei cantitati mai mari de detergent poate duce la probleme, cum ar fi excesul de spuma care poate bloca intregul mecanism al masinii. Orice gospodina trebuie sa stie ca sertarul pentru detergent trebuie curatat destul de des, pentru a indeparta orice reziduri de detergent sau balsam, astfel, acestea pot bloca orificiile din sertar si pot aparea scurgeri din acesta.

8. Folosirea tot mai rara a produselor anticalcar

Dusmanul numarul 1 al masinilor de spalat este calcarul. Folosirea produselor anticalcar devine o necesitate, mai ales daca locuiti intr-o zona in care apa are o duritate mai mare. O metoda simpla prin care se poate curata calcarul depus este spalarea fara haine, folosindu-se doi litri de otet, combinat cu 200 de grame de bicarbonat de sodiu. Astfel, masina se va curata singura.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.