Clipe de cosmar. Un tren Bucuresti-Craiova a ramas fara frane: “A trecut dintr-o locomotiva in alta, ca sa poata sa ne salveze.”

Momente de panica marti seara in Arges, unde un tren Regio cu circa 100 de calatori, care plecase din Bucuresti catre Craiova, a ramas fara frane la scurt timp dupa ce a trecut de localitatea Titu.

Trenul s-a oprit in cele din urma la 300 de metri de gara Golesti.

Peste 40 de pasageri au suferit atacuri de panica. Toti calatorii au fost transferati in alt tren, cu care au plecat spre destinatie. In momentul de fata se desfasoara o ancheta, pentru a se stabili ce s-a intamplat.

Panica s-a instalat in trenul Desiro in momentul in care mecanicul a alertat calatorii ca trenul nu mai poate frana si nu vor mai opri in statia urmatoare. Ar fi cerut ajutorul controlorului de bilete, spun pasagerii, care au trecut prin momente de groaza. Dar controlorul panicat nu a putut sa il ajute cu absolut nimic.

Publicitate

“Efectiv nu stia unde e frana de mana. Ne intreba pe noi unde e frana de mana. Ca si cum… nu mi se pare normal. Am plasa jumulita, am trecut prin momente de groaza”, a declarat o pasagera.

Citeste si articolul :   Tren in flacari in Romania. Ce s-a intamplat cu cei 200 de pasageri

Mecanicul a recurs la ultima solutie.

“A sarit printre noi, ne-a spus sa ne dam la o parte si sa-i acordam culoarul liber, ca sa poata sa ne salveze. A trecut dintr-o locomotiva in alta, ca sa poata sa ne salveze”, a declarat pasagera.

Garnitura feroviara s-a oprit la aproximativ 300 de metri dupa gara Golesti. Mai multe persoane spun ca trenul ar fi plecat cu probleme inca de la Bucuresti

“A plecat cu ea defecta, nu trebuia sa plece, parerea mea”, a declarat unul dintre controlori.

– “Din Bucuresti s-a sesizat la mecanic ca legatura intre conductori nu a fost corecta. S-a auzit in tren discutia.”

La fata locului au sosit trei ambulante, ca sa acorde ingrijiri unui numar de peste 40 de pasageri, care au suferit atacuri de panica. Inclusiv mecanicul a avut nevoie de ajutor.

“La fata locului s-au deplasat echipa operativa a serviciului de politie transporturi, dar si o comisie de specialitate din cadrul Agentiei de investigare Feroviara Romana, pentru efectuarea cercetarilor. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de neindeplinirea indatoririlor de serviciu sau indeplinirea lor defectuoasa din culpa”, a declarat Madalina Epure purt.cuv.IPJ Arges.

Citeste si articolul :   Stare de urgenta in Republica Moldova pentru doua luni

Calatorii au fost preluati de un alt tren, care i-a dus la destinatie. In urma anchetei se va stabili din ce cauza s-a petrecut acest incident, care putea avea urmari extrem de grave.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.