Acuzatii grave la adresa conducerii caminului de batrani Craiova

Politistii din Dolj au deschis dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor, dupa ce 126 de batrani si angajati ai unui camin s-au infectat cu noul coronavirus, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acuzatii grave la adresa conducerii caminului de batrani Craiova, acolo unde 126 de varstnici si angajati s-au imbolnavit de COVID-19. Sub protectia anonimatului, una dintre salariatele infectate spune ca batranii sunt lasati sa zaca in camere. Ea spune ca angajatii nu au echipamente si nici dezinfectanti.

Batranii bolnavi sunt tinuti in centru pentru ca ar ocupa prea mult loc in spital, spune Iuliana Manea, coordonator in cadrul Directiei de Sanatate Publica Dolj.

Polilitistii au deschis un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Publicitate

Publicitate

„Stiti cu ce dezinfectez, doamna, eu? Cu doua pastile de cloramina, ca una o dau la vase, la bucatarie.(…)Acolo e ca la Auschwitz. Sunt bolnavi care zac inconstienti , iar doamnele asistente ne dadeau noua medicamentele sa le dam. Nu voiau sa intre, sa nu fie infectate. (…) Au decedat mai multi. Cel putin pe etajul 4, erau trei sau patru, azi dimineata, sa moara.”, a spus o angajata de la caminul de batrani Craiova.

Citeste si articolul :   Printul Harry face pasi spre independenta financiara

„Aceste persoane necesita ingrijiri speciale. Daca i-am fi dus in spital, am fi blocat un spital pentru pacientii care necesitau, in mod special, asistenta medicala. Adica, cei cu forme medii si forme grave”, afirma coordonatorul DSP Dolj, Iuliana Manea.

„In cursul acestei zile (joi – n.red.), politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din judetul Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca la un camin de persoane varstnice din Craiova au fost confirmate pozitiv cu virusul COVID-19”, explica purtatorul de cuvant al Politiei Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.