Ce se va intampla cu alocatiile, de la 1 iulie

Veste proasta pentru parinti si copii. Guvernul a facut anuntul in ceea ce priveste majorarea alocatiilor. Astfel, autoritatile vor sa renunte la marirea prevazuta in luna iunie, pentru iulie.

Chiar daca membrii Guvernului si-au asumat o majorare in 5 etape a baniilor copiilor, se pare ca guvernantii planuiesc sa nu mai majoreze alocatiile in acest an.

Guvernul ar putea anula majorarea alocatiilor, programata pentru data de 1 iulie

Potrivit noului anunt, Guvernul vrea sa renunte la transa de 20% pentru alocatii, care ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 iulie. Premierul Romaniei,  Florin Citu, a spus ca este impotriva acestei decizie. Acest subiect a dus la discutii aprinse in coalitia de guvernare.

Guvernul ar putea da o ordonanta de urgenta prin care se va anula majorarea alocatiilor, daca nu se ajunge la o solutie in Parlament.
Programul initial prevedea o marire in cinci etape a alocatiilor, in 2021.

Potrivit angajamentului initial, alocatiile pentru copii trebuiau sa ajunga la 600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la doi ani si copiii cu handicap. Copiii cu varste intre 2 ani si 18 ani ar fi trebuit sa primeasca pana la 300 de lei.

Citeste si articolul :   Vestea care schimba totul! Bill Gates a facut anuntul. Cand se termina pandemia de Covid-19

Cresterea alocatiilor trebuia sa aiba loc in cinci etape.

Prima transa includea 58 de lei in plus pentru copiii pana la 2 ani si 29 de lei pentru copiii intre 2 si 18 ani.

Majorarea prevazuta pentru 1 ianuarie 2021 a adus alocatiile la sumele de 427 lei pentru copii de pana la doi ani si 214 lei pentru copii cu varstele cuprinse intre 2 si 18 ani.