Lista statelor si zonelor considerate cu risc epidemiologic ridicat.

Lista statelor si zonelor considerate cu risc epidemiologic ridicata a fost actualizata de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Astfe, persoanele care ajung in Romania din acestea urmeaza sa stea in carantina. Spania, Emiratele Arabe Unite si Tunisia se afla printre tarile incluse pe aceasta lista.

“Se aproba lista tarilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea, prevazuta in anexa nr. 2”, se arata in Hotararea CNSU nr. 26 din 10.05.2021.

Lista cuprinde urmatoarele tari: Cipru, Uruguay, Bahrain, Maldive, Seychelles, Capul Verde, Turcia, Suedia, Argentina, Croatia, Puerto Rico, Andorra, Olanda, Lituania, Franta, Costa Rica, Mongolia, Columbia, Kuweit, Slovenia, Paraguay, Chile, Letonia, Anguilla, Serbia, Georgia, Belgia, Luxemburg, Estonia, Qatar, Brazilia, India, Muntenegru, Bermuda, Iran, Oman, Germania, Peru, Palestina, Ungaria, Austria, Aruba,

Publicitate

Elvetia, Ucraina, Cehia, Canada, Italia, Polonia, Grecia, Liechtenstein, Armenia, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, Macedonia de Nord, Liban, Irak, Iordania, Spania, Statele Unite ale Americii, Kosovo, Bosnia si Hertegovina, Tunisia, Guyana, Azerbaidjan, Kazahstan, Bahamas, Curaçao, Belarus, Trinidad si Tobago, Danemarca, Nepal, Monaco, Suriname, Ecuador, Bolivia si Africa de Sud.

Tarile nou incluse pe lista sunt Anguilla, India, Palestina, Emiratele Arabe Unite, Irak, Spania, Tunisia, Guyana, Kazahstan, Bahamas, Belarus, Trinidad si Tobago, Danemarca, Nepal, Monaco, Suriname, Ecuador, Bolivia.

Citeste si articolul :   Inca o localitate intra in carantina.

Totusi, nu va fi instituita carantina pentru persoanele care sosesc in Romania din aceste zone daca:

– au efectuat vaccinul impotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de-a 2-a doza si au trecut cel putin 10 zile de la data acesteia pana la data intrarii in Romania;

– au fost confirmate pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 90 de zile anterioare intrarii in tara, fapt dovedit prin documente medicale (ex: test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care sa dovedeasca prezenta de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrarii in tara) si au trecut cel putin 14 zile de la data confirmarii pana la data intrararii in tara;

– raman pe teritoriul national pentru o perioada mai mica de 3 zile (72 de ore) si prezinta un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore inaintea intrarii pe teritoriul national.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.