Premierul Citu, anunt despre nunti si botezuri

Florin Citu, premierul Romaniei, a declarat miercuri ca la sedinta comitetul interministerial care va avea loc vineri vor fi facute mai multe propuneri privind masurile de combatere a pandemiei de Covid-19.

Astfel, unele masuri se refera la organizarea de evenimente private si publice cu participarea persoanelor vaccinate.

Cand ar putea fi organizate evenimente private: nunti si botezuri.

“Cand ne vom vaccina. Este iarasi o propunere pe care am facut-o pentru Comitetul interministerial pentru vineri, pentru a avea evenimente private doar cu persoane vaccinate. (…) De la 1 iunie. Avem o tinta, trebuie sa nu grabim lucrurile, sa le permitem oamenilor sa se vaccineze”, a declarat premierul dupa sedinta de Guvern, potrivit Agerpres.

Publicitate

De asemenea, in birourile in care toti angajatii sunt vaccinati se va putea renunta la masca, de la 1 iunie.

“Este o propunere pe care am facut-o comitetului interministerial. Este pe masa comitetului. Vom vedea ce spun cei de la Ministerul Sanatatii, cei de la Ministerul Afacerilor Interne. Toti sunt acolo si vom vedea care sunt opiniile lor. Este ceea ce eu cred ca se poate face daca intr-un birou toate persoanele sunt vaccinate – sa poata sa stea fara masca”, a spus Florin Citu.

Citeste si articolul :   Inca un record in ATI: 1.260 de bolnavi internati. Sunt 4.916 cazuri noi de Covid si 135 de decese

Potrivit prim-ministrului, in cazul in care tinta de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID nu va fi atinsa pana la 1 iunie, nu vor fi ridicate masuri de restrictie.

“Nu le vom ridica. Vom merge mai departe asa cum este situatia acum, dar eu nu cred. Eu cred ca dorinta noastra, a romanilor, este mult mai mare de a reveni la normalitate decat orice si ne vom vaccina si vom trece de aceasta perioada”, a mentionat Florin Citu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.