Prefectul Capitalei a anuntat noi masuri de relaxare

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anuntat care sunt deciziile luate de autoritati dupa sedinta Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, dupa ce incidenta s-a aflat sub 3 la mie, a treia zi consecutiv.

Potrivit prefectului, restaurantele si salile de spectacol vor fi deschise pana la ora 21.00.

“Aceste masuri vor intra in vigoare incepand de maine. Toti operatorii economici, inclusiv salie de spectacol si restaurantele, vor avea programul pana la ora 21.00 si se mentine, desigur, restrictia de circulatie in afara locuintelor dupa ora 22.00”, a declarat Alin Stoica.

De ce restaurantele trebuie sa functioneze pana la ora 21:00?

Publicitate

“Pentru ca trebuie sa corelam o data masura prin care s-a stabilit programul tuturor agentilor economici, atat in comert, cat si in prestari servicii – ramasese o masura anterioara cu programul restaurantelor. De asemenea, trebuie corelata cu permisiunea deplasarii oamenilor in afara locuintei pana la ora 22.00. Aceste doua lucruri care au venit dupa reglementarea restaurantelor sunt de aplicabilitate. Evident, trebuie corelate lucrurile acestea si atunci decizia este de a permite salilor de spectacole si restaurantele sa functioneze pana la ora 21.00”, a transmis prefectul.

Citeste si articolul :   Incident grav in Bucuresti, politist zgariat de un interlop infectat cu HIV: „Cum poti sa-ti nenorocesti viata in cateva minute si nimanui sa nu-i pese”

Se mentine restrictia de circulatie dupa ora 22.00.

“Inca suntem pe o incidenta destul de mare, adica evident ca venim de la o incidenta de 7 si ni se pare 2,62 o incidenta mica, dar suntem inca in scenariul galben. Asta inseamna ca exista pericolul ca lucrurile sa se poata intoarce si nu vrem sa se intample lucrul acesta. Vrem ca lucrurile sa evolueze spre bine si sa ajungem la o rata de infectare cat mai mica”, a mai spus prefectul Alin Stoica..

Conform reglementarilor legale, la scaderea incidentei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele si cazinourile la interior la capacitatea de 30%, in intervalul orar 6.00 – 22.00.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.