Reactia Google dupa amenda de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii

Eroarea semnalata a fost eliminata prompt in cazul denumirii de „Catedrala Prostirii Neamului”, transmit reprezentantii Google. Acestia asteapta decizia oficiala a CNCD, dupa care vor evalua urmatorii pasi.

„Atunci cand este raportata o problema pe Google Maps, actionam pentru a corecta eroarea cat de repede putem. Eroarea semnalata a fost eliminata prompt in acest caz. Asteptam sa primim decizia oficiala a CNCD, iar apoi vom evalua urmatorii pasi. Google incurajeaza continutul generat de utilizatorii, pentru ca Google Maps sa reflecte lumea reala. Pe masura ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuam sa ne concentram pe a impiedica pe cei care incalca politicile noastre, folosind o combinatie de tehnologie si evaluare umana pentru a elimina continut nedorit”, au transmis reprezentantii Google.

Google a primit o amenda de 10.000 de lei de la CNCD, din cauza denumirii „Catedrala Prostirii Neamului” care aparea pe aplicatia Google Maps.

Conform CNCD, decizia Google Bucuresti de a nu lua nicio masura si de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mantuirii Neamului in „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicatia Google Maps reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate.

CNCD obliga compania sa publice un rezumat al hotararii cu link pe prima pagina a site-ului Google, varianta in limba romana, timp de 10 zile.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.