Cum sa ai grija de parul cret: sfaturi si trucuri

Alege un sampon potrivit

Spalarea parului este primul si cel mai important pas in orice rutina de ingrijire a parului, indiferent de textura parului. Spalarea sau curatarea asigura ca nu exista praf, exces de ulei, celule moarte ale pielii si acumulari de produse pe scalp.

Utilizati un sampon usor, fara substante chimice toxice, cum ar fi sulfati, alcooli si parabeni, care va pot irita pielea capului. Sulfatele sunt agenti de spumare, in timp ce parabenii sunt conservanti utilizati in produsele de ingrijire a parului. Treceti la agenti tensioactivi blandi, fara parfum, sulfat si formule fara parabeni in sampoane.

Evitati samponarea excesiva

Publicitate

Parul cret tinde sa se usuce usor. Samponarea excesiva a parului va poate aspira umezeala naturala. De asemenea, cautati ingrediente hidratante in balsamul dvs. Conditionarea va asigura ca cuticula parului este sigilata si protejata impotriva deteriorarii mediului.

Tratament pre-sampon

Tratamentul pre-sampon este o fericire pentru cei cu parul cret. Ajuta la detangularea si indepartarea frizului de pe par.

Citeste si articolul :   8 moduri uimitoare de a folosi samponul pentru copii

Aplicati o masca de par sau un ulei de conditionare pe parul uscat, separand sectiunile parului. Lasati balsamul timp de 20 de minute. Puteti pune un prosop pentru a prinde putin caldura si a deschide cuticula. Acest lucru va asigura ca balsamul va patrunde bine in par.

Nu periati niciodata parul cret

Articolul continuă după reclame

Rezistati nevoii de a peria parul cret. Utilizati un pieptene cu dinti largi pe parul cret inainte de samponare. Dupa ce va spalati parul, pur si simplu treceti degetele prin par. Nu va periati niciodata parul umed, deoarece este mai predispus la rupere si deteriorare.

Coafarea parului cu caldura moderata

Temperatura ridicata a instrumentelor de coafare termica poate elimina textura naturala a buclelor, facandu-le plictisitoare si lipsite de viata. Limitati utilizarea si utilizati un spray bun de protectie impotriva caldurii ori de cate ori nu il puteti evita. Folositi caldura moderata.

Folositi un pieptene foarte larg

Folositi un pieptene cu dinti largi pentru a indeparta incurcaturile din parul cret. Pieptanati de jos in sus pentru a indeparta nodurile, daca exista. Fiecare bucla poate fi considerata ca un potential punct de rupere, pieptanarea usoara este calea de urmat. O periuta de par se poate incurca cu textura naturala a parului si poate provoca deteriorarea parului.

Citeste si articolul :   Sfaturi pentru ingrijirea hortensiei. Cum sa te bucuri de flori mai mult timp

Folositi intotdeauna apa rece pentru par

Dusurile cu apa fierbinte elimina uleiul natural sau sebumul de pe scalp si par. De asemenea, poate deschide cuticula, facand firele de par predispuse la incretire si rupere. Clatirile cu apa rece sunt cele mai sigure, indiferent daca va samponati sau va conditionati parul.

Taiati pentru a evita capetele despicate

Taiati parul la fiecare 6-8 saptamani pentru a scapa de varfurile despicate si de parul deteriorat. Si parul cret trebuie sa arate si sa se simta sanatos.

Rutina de somn a parului cret

Strangeti tot parul deasupra capului intr-un coc sau o coada de cal. In acest fel, exista mai putine frictiuni intre parul tau si perna. Treceti la fete de perna din satin sau matase in loc de huse de bumbac pentru a reduce frecarea.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.