Sfanta Maria Mare 2021. Ce NU e bine sa faci de Adormirea Maicii Domnului.

Sfanta Maria Mare 2021. Pe data de 15 august este mare sarbatoare pentru crestini. In aceasta zi se pranuiete Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare.

Aceasta zi este hotarul dintre vara si iarna si vine cu multe traditii, obiceiuri si superstitii. Aceste obiceiuri difera de la zona la zona.

Traditii si obiceiuri de Sfanta Maria Mare:

Ce nu se face in aceasta zi sfanta

De Adormirea Maicii Domnului spalatul rufelor, chiar si cu masina de spalat, este interzis. Se spune ca cine spala haine in timp ce oamenii sunt la biserica va avea parte numai de ghinioane toata viata.

Publicitate

Nu ai voie sa te tunzi de Sfanta Maria Mare. Acest lucru este valabil atat pentru femei cat si pentru barbati. In cazul barbatilor, daca se tund si arunca parul la gunoi, risca sa cheleasca.

Nu se sta cu usa inchisa pe parcursul acestei zile. Se spune ca Fecioara Maria poate intra oricand in casele crestinilor pentru a imparti harul sau divin.

Citeste si articolul :   Echinoctiul de toamna 2020. Portile ceresti se deschid si dorintele se implinesc. Ce nu trebuie sa faci la hotarul dintre vara si toamna pentru a nu atrage ghinionul

Nu se scalda in rauri de munte, altfel vei fi “lovit” de soarta.

Gospodarii vor avea recoltele blestemate si fara roade daca vor lucra in aceasta zi mare, iar vitele li se vor imbolnavi si gospodaria se va destrama.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.