Migrene oculare – acestea sunt simptomele si astfel le poti preveni

Migrenele oculare sunt cunoscute sub numele de „migrene fara dureri de cap”.

Acest tip de migrena nu este foarte cunoscut, desi afecteaza atat de multi oameni in mod regulat. Un atac de migrena oculara dureaza de obicei 5 pana la 30 de minute. Simptome diferite apar fara dureri de cap. Acestea includ imagini palpaitoare sau chiar pete negre in campul vizual. Migrenele oculare nu sunt periculoase, dar pot fi foarte dureroase.

Ce este migrena oculara?

Persoanele care nu au avut niciodata un atac de migrena oculara deseori nu sunt socate pana nu apare. Se pare ca ti se intampla ceva foarte ciudat si nu poti vedea nimic uneori. Un aport de sange temporar slab poate provoca unele daune retinei si vaselor de sange din ochi. Ca urmare, vizualizarea pare sa palpaie si apar pete negre. Din fericire, acest lucru nu duce la pierderea permanenta a vederii.

Publicitate

Temporar

Citeste si articolul :   Cum se manifesta gripa

Adultii, precum si copiii si adolescentii, pot face fata migrenelor oculare. Femeile sunt afectate mai des decat barbatii. Un atac de migrena oculara este adesea de scurta durata si nu are consecinte grave. Migrena dureaza de obicei maximum o jumatate de ora. Dupa aceea, simptomele se opresc brusc.

Simptome

Aceasta forma de migrena apare de obicei impreuna cu alte simptome oculare si, uneori, neurologice. Toate fara dureri de cap. Urmatoarele simptome pot deveni vizibile:

Un loc de marire cu o margine zimtata.

Figurile geometrice.

O imagine palpaitoare (ca intr-o zi foarte calda cand aerul palpaie peste asfaltul fierbinte).

„Furnici” (ca la un televizor, imaginea palpaitoare alba si neagra cand nu se receptioneaza niciun canal).

Imagine temporara neagra sau pete negre care se raspandesc in cateva minute si obstructioneaza vederea.

Vedere incetosata.

Nu exista dureri de cap palpitante sau greata, cum fac migrenele.

Cauze si prevenire

Migrenele oculare pot provoca anxietate mare la persoana afectata. Dar in majoritatea cazurilor este inofensiv si un astfel de atac va fi de scurta durata. In unele cazuri, cu toate acestea, pot aparea leziuni minore ale retinei si vaselor de sange. Pierderea permanenta a vederii este absolut rara. Daca credeti ca ati avut vreodata migrene oculare, cereti sfatul medicului dumneavoastra. Aceasta va va examina cu atentie ochii. Deoarece un astfel de atac este adesea de scurta durata, medicamentele nu sunt de multe ori utile. Medicamentele ar dura prea mult timp sa functioneze. Daca trebuie sa va confruntati frecvent cu acest tip de migrena, puteti urma punctele de mai jos pentru a preveni un alt atac de migrene oculare.

Citeste si articolul :   Covid - 19: Care sunt simptomele noii variante indiene

Evitati stresul prelungit.

Evitati ciocolata, branza, alcoolul si indulcitorii artificiali.

Evitati ore intregi de vizionare la televizor sau de lucru pe computer si / sau laptop.

Urmariti tensiunea arteriala.

Evitati pilulele contraceptive.

Nu ar trebui sa te apleci prea repede.

Evitati sa stati la inaltimi (alpinism).

Bea suficienta apa.

Reduceti nivelul zaharului din sange.

Evitati caldura extrema.

Renunta la fumat

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.