Gestul reginei Elisabeta a II-a care a uimit o lume intreaga

Printul Philip a fost inmormantat ieri la Capela Sf. Gheorghe din Windsor, din vestul Londrei. La slujba au participat doar 30 de persoane din cauza restrictiilor instituite in pandemia de coronavirus.

Regina a fost profund marcata de despartirea de cel ce i-a fost sot 73 de ani. Cei doi au avut o relatie puternica.

Regina si printul Philip obisnuiau sa-si trimita scrisori in perioada in care nu erau casatoriti. Astfel, regina Elisabeta a II-a a decis sa-i lase o ultima scrisoare printului Philip.

Pe sicriul ducelui de Edinburgh, suverana a asezat o scrisoare si o coroana de flori. Potrivit publicatiei Today, era scris, printre altele„Te iubesc”.

Publicitate

Alte publicatii au spus ca ar fi vorba despre „Lilibet a ta, iubitoare”. Lilibet este o porecla pe care o primise regina cand era mica deoarece nu-si putea pronunta numele. Printul Philip folosea aceasta porecla in scrisorile sale catre ea si despre ea, catre altii.

Publicitate

„Daca o pretuiesc pe Lilibet? Ma intreb daca acest cuvant este suficient pentru a exprima ceea ce este in mine”, i-a scris Philip chiar Reginei Mame.

Citeste si articolul :   De ce are nevoie Romania pentru ca spitalele sa nu redevina focare de COVID-19

Dupa anuntul Casei Regale despre decesul ducelui de Edinburgh, o fotografie realizata de Annie Lebowitz in 1997, a fost postat pe Twitter.

„El (Printul Philip) a fost forta mea in toti acesti ani. Iar eu si toata familia, precum multe alte tari, ii vom fi recunoscatori pentru totdeauna. Mai mult decat ar fi indraznit sa pretinda el vreodata, mai mult decat ne putem inchipui”, a spus regina Elisabeta a II-a.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.