Doliu in muzica populara. Artistul a slujit zeci de ani cantecul popular

Doliu in muzica populara! Artistul Simion Pop a incetat din viata. Vestea tragica a fost confirmata de cantareata Saveta Bogdan.

”Cu adanca durere am aflat de trecerea la cele vesnice a constanteanului meu, marele interpret Simion Pop!

Dimineata l-am vazut la Etno….NU imi vine sa cred!

Dumnezeu sa il ierte!”, a scris interpreta de muzica populara, Saveta Bogdan, pe Facebook.

Publicitate

”DOLIU IN FOLCLORUL ROMANESC NASAUDEAN”

Se pare ca vestile triste nu mai contenesc sa vina si sa astearna sentimentul durerii sufletesti, care in ultimul timp ne cuprinde tot mai greu. SIMION POP, interpretul ce a slujit zeci de ani cantecul popular din judetul Bistrita Nasaud, dar si din alte zone folclorice ale Ardealului, a plecat dintre noi. Solist profesionist al celui mai prestigios Ansamblu folcloric romanesc, ”CIOCARLIA”, a fost printre primii solisti ce a dus in SUA si Canada, cantecul popular al Neamului Romanesc.

Publicitate

Nascut la Cristestii Ciceului, in Comuna Uriu din Jud. Bistrita Nasaud, alaturi de Maria Butaciu, au reprezentat cu cinste folclorul din judetul nostru la acest prestigios Ansamblu folcloric bucurestean. A bucurat inimile a multor generatii de romani cu minunate cantece de muzica populara, romante si cantece de petrecere si voie buna.

Citeste si articolul :   Doliu in Armata Romana. Si-a gasit sfarsitul intr-un mod cumplit, la doar 40 de ani

La implinirea a 80 de ani de viata, am avut bucuria sa-i inmanez in numele Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, unde vremelnic am fost Secretar de Stat, o ”Diploma de Excelenta” pentru intreaga sa activitate artistica. Mi-aduc aminte de bucuria ce l-a cuprins atunci. Era intr-o emisiune aniversara la un post de televiziune.

M-a vizitat de multe ori la Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si era tare mandru ca un conjudetean de-al sau lucreaza acolo, pe un astfel de post. Era sincer, prietenos si onest. Plin de umor sanatos si avea un fel aparte de a crea voie buna si buna dispozitie, atunci cand il intalneai.

Omul Simion Pop pleca pe drumul vesniciei, spre lumea cea plina de lumina in care stiu ca-si punea nadejdea cu mare incredere. Artistul Simion Pop ramane prin cantecele sale, cu alte si alte generatii de romani, spre a le bucura sufletele.

Drum lin spre Lumina Maestre! Odihna si tihna sufletului tau bun. Pomenirea ta din Neam in Neam!”, scrie si Alexandru Pugna.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.