Sute de oameni din toata tara vor sa ajunga la manastirea Cernica desi comuna este in carantina

In aceasta dimineata, cozi uriase, la intrarea in localitatea Cernica din judetul Ilfov. Reamintim ca localitatea se afla in carantina inca de pe 1 aprilie. Cu toate acestea, sute de oameni din intreaga tara vor sa participe la slujba de Liturghie, organizata cu ocazia hramului Manastrii Cernica si sa se inchine la moastele Sfantului Ierarh Calinic.

Potrivit autoritatilor, jandarmii nu-i lasa sa treaca decat pe localnici.

Coloana de masini se intinde pe aproximativ un kilometru. Deoarece localitatea e in carantina, sunt lasati sa intre doar cei care locuiesc in Cernica sau cei care au un motiv intemeiat trecut pe declaratia pe propria raspundere.

La intrarea in Cernica sunt masini din toate zonele tarii, inclusiv autocare. Jandarmii opresc aproape toate masinile, iar cei care spun ca vor sa mearga la manastire nu sunt lasati sa treaca. Mai multi oameni s-au declarat revoltati ca nu sunt lasati sa mearga sa se inchine la moastele Sfantului Calinic. Ei spun ca nu stiau ca Cernica e in carantina, desi aceasta a fost instituita de la inceputul lunii.

Chiar si asa, au fost organizate pelerinaje cu autocarul din tara pentru aceasta ocazie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.