Se discuta noi restrictii pentru romani. Se interzice iesirea din localitatile cu o rata peste 3 la mie.

Se discuta noi restrictii pentru romani. Astfel, circulatia persoanelor in afara localitatilor cu o rata mai mare de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori ar putea fi interzisa. Aceasta propunere a fost facuta in sedinta CNSU. Unde rata este mai mare de 7 la mie, circulatia in afara locuintei va fi restrictionata incepand cu ora 20:00.

Autoritatile discuta mai multe propuneri care ar putea fi adoptate in sedinta CNSU si transmise spre aprobare Guvernului.

Publicitate

Printre aceste decizii se numara interzicerea parasirii localitatilor care au o rata de incidenta mai mare de 3 la mie. Exceptie fac situatiile in care este tranzitata localitatea sau pentru motive justificate cum ar fi in interes de serviciu, pentru ingrijirea unui minor sau a unei persoane bolnave sau in varsta, ori pentru asistenta medicala.

Totodata, CNSU ar putea propune ca in localitatile unde incidenta depaseste rata de 7 la mie sa se interzica parasirea locuintei dupa ora 20:00 pe tot parcursul saptamanii. La o rata intre 3,5 si 7 la mie masura ar urma sa se aplice doar in weekend.

Magazinele se vor inchide mai repede in weekend in localitatile cu o rata mai mare de 3,5 la mie. Ora propusa este 18:00. Daca rata este mai mare de 7 la mie, magazinele vor fi inchise la ora 18:00 pe tot parcursul saptamanii.

Se vor inchide si salile de fitness.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.