Chiuveta de bucatarie este locul in care se acumuleaza cei mai multi germeni. Contine adesea resturi alimentare care pot provoca mirosuri neplacute in timp. In plus, produsele de curatare si carpele depozitate langa chiuveta sunt, de asemenea, o sursa de bacterii. Cum ar trebui, asadar, sa ai grija de chiuveta? Iata cateva sfaturi practice.
Fiecare dintre noi pune in ordine constant lucrurile in bucatarie. Din pacate, depozitam deseori vase nespalate in chiuveta care nu mai sunt sigure in masina de spalat vase sau asteapta spalarea finala. Curatarea zilnica a chiuvetei nu este suficienta pentru a scapa de bacterii.
Chiuveta trebuie curatata serios in fiecare saptamana. Cu o utilizare mai putin frecventa, chiuveta este suficienta pentru curatare la fiecare 2 saptamani. Daca doriti sa va pastrati chiuveta de bucatarie curata, trebuie sa faceti cativa pasi.
Curatare
Folositi un burete si curatati complet chiuveta cu el.
Publicitate
Daca vedeti pete, indepartati-le.
Pentru majoritatea petelor de chiuveta, otetul si bicarbonatul de sodiu sau un amestec de lamaie si bicarbonat de sodiu sunt suficiente.
Se unge chiuveta cu lamaie sau otet, se presara bicarbonat de sodiu, se asteapta cateva minute, se sterge cu o carpa moale si se spala.
Pe langa indepartarea petelor, bicarbonatul cu lamaie are si efect bactericid.
Puteti elimina petele in mod regulat. Pastrati intotdeauna bicarbonatul de sodiu la indemana si indepartati-l imediat ce observati o pata.
Dezinfectarea cu otet
Inchideti chiuveta, umpleti-o cu apa fierbinte si adaugati otet. Acest lucru va ucide toti germenii.
Nu uitati sa folositi manusi de cauciuc.
Asigurati-va ca ati curatat robinetul inainte de a scurge apa.
Miros urat de canalizare
Un miros neplacut apare datorita faptului ca mancarea ramane in canalizare. Aceasta problema este mai frecventa in casele fara masina de spalat vase. Ce sa fac?
1.Fierbere de apa
Umpleti-va chiuveta cu apa clocotita in fiecare zi. Apa va infunda conductele si apoi va curata murdaria.
2.Lamaie
Se toarna sucul de lamaie direct in scurgere. Dupa cateva minute, se spala cu apa calda. Vei elimina mirosurile neplacute.
3.Bicarbonat de sodiu
Se toarna bicarbonatul de sodiu pe canalul de scurgere si se lasa sa stea cateva minute. Se toarna usor apa fierbinte, apoi se clateste bine sub apa curenta. Chiuveta va fi mai putin probabil sa se infunde si bicarbonatul de sodiu va elimina mirosul neplacut.
4.Otet
Umpleti o chiuveta cu bicarbonat de sodiu si otet. Dupa cateva minute, clatiti cu apa curenta.
5.Filtru suplimentar
Puteti incerca sa cumparati un filtru mai gros pentru a mentine deseurile mai mari din canal.
Este recomandabil sa curatati sifonul de sub chiuveta o data pe an. Vei scapa de depunerile care s-au acumulat acolo, care provoaca si un miros neplacut.
Publicitate