Avertizare ANM. Cod galben de ninsori si viscol

Avertizare ANM. Meteorologii ANM au emis noi atentionari Cod galben de vant puternic, ninsori si viscol, valabile pana miercuri seara in 21 de judete. De asemenea, ANM, a emis si o informare de precipitatii si vreme deosebit de rece in mare parte din tara, pana joi dimineata.

Potrivit prognozei emise de meteorologi, in intervalul 23 martie, ora 12:00 – 24 martie, ora 18:00, va fi in vigoare un Cod galben de vremea rea. Astfel, in Moldova, pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) si in nord-estul Munteniei vor fi perioade in care vantul va avea intensificari cu viteze de 55 – 65 km/h, iar pe arii restranse peste 70 km/h. De asemenea, vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, mai ales sub forma de ninsoare, temporar viscolita.

Totodata, in acelasi timp, in perioada 23 martie, ora 18:00 – 24 martie, ora 21:00, un al doilea Cod galben vizeaza Carpatii Meridionali si local Carpatii Orientali unde va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini in general de peste 1.500 de metri vantul va avea intensificari, cu rafale de peste 70 – 90 km/h, ninsoarea va fi viscolita, zapada spulberata si vizibilitatea redusa sub 100 de metri.

Judetele vizate de noile atentionari Cod galben sunt: Alba, Arges, Bacau, Braila, Botosani, Brasov, Buzau, Covasna, Dambovita, Gorj, Galati, Hunedoara, Harghita, Iasi, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Valcea, Vrancea si Vaslui.

Articolul continuă după reclame

Potrivit meteorologilor ANM, in intervalul 23 martie, ora 12:00 – 25 martie, ora 10:00, va fi valabila o informare de precipitatii sub forma de ninsoare si lapovita, local intensificari ale vantului si vreme deosebit de rece, in majoritatea regiunilor. In acest context, vor fi precipitatii, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, iar vantul va avea intensificari, local si temporar, cu viteze in general de 45 – 55 km/h. La munte va ninge si se va depune strat nou de zapada peste cel foarte consistent depus anterior.

ANM precizeaza ca vremea se va mentine deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative in cursul noptilor si al diminetilor. Indeosebi in vestul, nord-vestul si, partial, centrul tarii, se va semnala bruma.

Citeste si articolul :   Zece puncte de trecere a frontierei deschise la granita romano-ungara de joi dimineata

Vreme rece, cu precipitatii slabe si in Bucuresti, pana joi dimineata

Meteorologii prognozeaza pentru zona Municipiului Bucuresti o vreme in general inchisa, pana joi dimineata, cu valori termice maxime ce nu vor depasi 8 grade Celsius.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in perioada 23 martie, ora 12:00 – 25 martie, ora 10:00, in Capitala, vor fi perioade in care se vor semnala precipitatii slabe sub forma de lapovita si ninsoare, in special in noaptea de marti spre miercuri (23/24 martie) si in dupa-amiaza zilei de miercuri (24 martie).

Vantul va sufla moderat, cu usoare intensificari, pana in jurul a 40 km/h, iar vremea va deveni deosebit de rece.

Marti (23 martie) maxima termica se va situa in jurul valorii de 8 grade, iar miercuri (24 martie) va oscila intre 5 si 6 grade, in timp ce valorile minime se vor situa intre -4 grade si -1 grad.

ANM a emis, marti, noi atentionari Cod galben de vant puternic, ninsori si viscol, valabile pana miercuri seara in 21 de judete, precum si o informare de precipitatii si vreme deosebit de rece in mare parte din tara, pana joi dimineata.

Citeste si articolul :   Alerta! Inca un caz de infectare cu noua tulpina de Coronavirus din Marea Britanie

Judetele vizate de noile atentionari Cod galben sunt: Alba, Arges, Bacau, Braila, Botosani, Brasov, Buzau, Covasna, Dambovita, Gorj, Galati, Hunedoara, Harghita, Iasi, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Valcea, Vrancea si Vaslui.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.