Inca trei localitati din Romania vor intra in carantina. Incidenta a trecut de 6 la mie

Inca trei localitati din Romania vor intra in carantina. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Hunedoara a hotarat, luni sa propuna crantinarea localitatilor Petrosani, Brad si Simeria. In aceste localitati incidenta cazurilor de coronavirus depaseste 6 la mie.

”Prefectul judetului Hunedoara, Calin Petru Marian, a convocat astazi Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta pentru a analiza propunerea autoritatilor sanitare judetene si nationale referitoare la luarea masurii de carantinare a localitatilor Petrosani, Brad si Simeria. In aceste orase, incidenta cazurilor confirmate cu infectie SARS COV 2 in ultimele 14 zile depaseste 6/1000 locuitori iar analizele de risc epidemiologic, efectuate de specialistii Directiei de Sanatate Publica Hunedoara, transmisa Institutului National de Sanatate Publica, arata ca se impune masura carantinarii”, a transmis, luni, Prefectura Hunedoara.

De asemenea, Prefectura a mentionat ca hotararile CJSU au fost votate in unanimitate.

”S-a decis solicitarea Centrului National de Coordonare si Conducere a Interventiei emiterea Ordinului Comandantului Actiunii pentru instituirea masurii de carantinare zonala, incepand cu data de 23.03.2021, ora 08.00, pentru localitatile Brad ( Hot. 42/22.03.2021), Petrosani (Hot. 43/22.03.2021) si Simeria (Hot. 44/22.03.2021)”, a mai transmis Prefectura Hunedoara.

Astfel, in orele urmatoare ore urmeaza sa fie emis Ordinul Comandantului Actiunii iar in urma publicarii documentului in Monitorul Oficial vor fi putea fi aplicate masurile luate in conditiile carantinarii pentru cele trei localitati.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.