Anuntul asteptat de romani. Cand se vor face din nou nunti

Anuntul asteptat de romani. Cand se vor face din nou nunti. Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban a facut anuntul asteptat de catre mii de romani. Liderul PNL a raspuns cand a fost intrebat cand se vor putea relua nuntile in Romania.

Fostul premier al Romaniei a declarat ca evenimentele vor fi reluate cand va fi posibil din punct de vedere epidemiologic.

Cand se vor face din nou nunti in Romania? Orban, anunt de ultima ora.

Ludovic Orban a anuntat cand vor fi reluate evenimentele in Romania, dupa ce mai multe cupluri si-au artat nemultumirea fata de decizia Guvernului de a interzice evenimentele private(nunti, botezuri).

Publicitate

„Atunci cand va fi posibil din punct de vedere epidemiologic, vom permite reluarea evenimentelor. Noi am permis, insa s-a demonstrat ca principala sursa de infectare in acea perioada au fost evenimentele. Totul depinde de masura in care se respecta aceste masuri simple”, a spus Ludovic Orban.

In acest context, Asociatia Furnizorilor din Industria Nuntilor propune testarea tuturor invitatilor inainte de a intra in restaurante.

Sunt trei scenarii propuse Guvernului pentru organizarea evenimentelor, verde, galben si rosu, in functie de situatia epidemiologica.

“Daca vorbim de scenariul rosu, cum e acum, propunerea noastra e ca nuntile sa poata avea loc dupa 15 mai, in situatiile in care toti participantii sunt intr-una din cele trei categorii: sunt vaccinati, au trecut prin Covid sau sunt dispusi sa faca teste”, a declarat Alin Caraman, presedinte AFIN.

Organizatorii de evenimente propun ca numarul de invitati sa fie stabilit in functie de spatiul pus la dispozitie.

“Avem in jur de 100 de nunti, spre deosebire de 2019, cand aveam 200. Ar incepe pe 15 mai. Distanta o putem rezolva, sa pastram 2 metri intre mese, ringurile vor ramane mult mai largi. N-o sa mai putem face cu acelasi numar. Cu siguranta vor fi mai mici evenimentele. De obicei mai cresteam preturile, in functie de economie, dar a ramas totul la fel si am facut si reduceri, de la 10 la 20%” a spus Adina Danescu, patron de sali de evenimente.

Citeste si articolul :   Primul judet care a intrat in scenariul galben. Se reintroduc restrictii

Premierul Florin Citu a spus ca se discuta despre o revenire la normalitate pentru evenimentele de familie, precum nuntile si botezurile, dupa 1 iunie.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.