Valeriu Gheorghita, anunt despre al patrulea vaccin

Valeriu Gheorghita, coordonatorul Comitetului National de Coordonare a Activitatii de Vaccinare (CNCAV), a anuntat ca un al patrulea vaccin va veni si in Romania. Serul produs de compania Johnson&Johnson va fi prezent si in tara noastra. Acest vaccin are avantajul ca se administreaza in doza unica.

Valeriu Gheorghita, anunt despre cel de al patrulea vaccin

Medicul Valeriu Gheorghita, a declarat ca prima transa de doze de vaccin anti-COVID de la Johnson&Johnson ar putea sa ajunga in Romania in a doua parte a lunii aprilie.

„Pentru a doua jumatate a lunii aprilie, daca nu ma insel, ar trebui sa primim probabil prima transa.

Nu este una consistenta, probabil ca vor fi cateva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul ca se administreaza intr-o singura doza, schema de vaccinare este simplificata.

Publicitate

Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile, tinand cont de faptul ca este un vaccin recomandat tuturor celor cu varsta de peste 18 ani si care nu au contraindicatii cunoscute”, a  declarat Valeriu Gheorghita.

Citeste si articolul :   Cum arata buletinele de vot pentru alegerile locale 2020

„Vom vedea care va fi strategia prin care vom putea folosi acest tip de vaccin, dar, intr-adevar, din punct de vedere practic se preteaza mai mult pentru centre mobile, pentru echipe mobile, pentru vaccinare in localitatile in care accesul la centrele de vaccinare este mai redus, dar asta nu inseamna ca nu va putea fi accesat si de restul categoriilor de persoane”, a mai spus medicul militar.

In prezent, vaccinurile utilizate in Romania sunt, Pfizer, Moderna si AstraZeneca.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.