De unde vine fraza „OK”?

Exista un cuvant in engleza americana care are distinctia de a deveni omniprezent in intreaga lume.

Dar este un cuvant? OK, OK, sau Bine? Poate fi folosit ca adverb, adjectiv, substantiv, verb si prescurtare.

OK poate insemna aprobare, acord sau mai putin decat cel mai bun. Este, de asemenea, abrevierea statului Oklahoma.

Este folosit de aproape fiecare limba de pe pamant in fiecare zi si toata lumea il vede in mod constant pe dispozitivele electronice. Dar de unde a provenit?

Publicitate

Originea OK a fost foarte evaziva de ceva timp.

A fost adoptat dintr-o varietate de locuri: „okeh” al triburilor nativilor americani choctaw, un rom din Puerto Rico numit „Aux Quais”, „och aye” al Scotiei, din latinescul „omnes korrecta”, din portul haitian „ Aux Cayes ”, din„ au quai ”al francezului Cajun, din grecescul„ όλα καλά ”(olla kalla), si cateva altele.

Originea a fost aproape sfantul graal al etimologilor pana cand Allen Walker Read a rezolvat problema.

Citeste si articolul :   Ordonanta Militara 10. Noi masuri pentru romani

El a descoperit ca OK a fost scris pentru prima data in martie 1839 in Boston Morning Post cu referire la Societatea Anti-Clopotele care trecea prin Boston in drum spre New York.

Potrivit American Heritage Dictionary, la vremea respectiva exista o moda care scotea in mod intentionat cuvintele sau reduce cuvintele si frazele la initiale ca o gluma si, pentru a le face si mai amuzante, initialele erau uneori amestecate. OK a fost folosit ca abreviere pentru „all correct” (toate corecte) sau „oll korect”.

A fost popularizat in timpul campaniei prezidentiale a lui Martin Van Buren din 1840. Van Buren a fost numit „Old Kinderhook”, referindu-se la locul sau de nastere din Kinderhook, New York, si la initialele O.K. erau perfecte pentru el.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.