Vesti bune pentru acesti elevi. Masca de protectie nu va mai fi obligatorie in aceste cazuri

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu a anuntat ca exista doua situatii in care elevii nu mai trebuie sa poarte masca.

Anunt important pentru elevi. Cine nu trebuie sa poarte masca

Sorin Campeanu a anuntat ca s-a renuntat la purtarea mastii de protectie  in timpul orelor de sport si la orele vocationale unde se studiaza instrumentele de suflat, potrivit modificarilor aduse ordinului comun cu ministrul Sanatatii, „este un un lucru important pentru a se putea derula procesul de educatie”.

Astfel, in timpul orelor de sport, sau in timpul orelor vocationale, elevii nu mai sunt obligati sa poarte masca de protectie. De asemenea, ministrul a vorbit si despre orele de sport pe care spera ca elevii le vor face in aer liber odata cu incalzirea vremii.

„Este un lucru important pentru a se putea derula procesul de educatiei (…) Sa speram ca in curand conditiile climatice vor permite derularea orelor de educatie fizica in exterior in marea majoritate a cazurilor”, a afirmat ministrul Campeanu, intr-o interventie la Antena 3.

Publicitate

Raspunsul Ministrului Educatiei cand a fost intrebat cum a castigat lupta cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, cu privire la purtarea mastii la orele de sport.

„Nu a fost o lupta, ci o analiza responsabila bazata pe argumente si atunci cand din partea Educatiei au fost prezentate argumente suficient de puternice, au fost acceptate dupa cum si din partea Sanatatii, atunci cand au fost prezentate argumente temeinice, au fost de asemenea acceptate. A fost o discutie colegiala, facuta cu toata responsabilitatea, pe care o apreciez”, a spus Cimpeanu.

Liderul sindical Marius Nistor, de la Federatia Sindicatelor din Educatie, a declarat ca scoaterea obligativitatii purtarii mastii de protectie la orele de sport in exterior a fost solicitata si de catre sindicatele din invatamant.

Potrivit Ordinului comun al Ministrului Educatiei si Ministrului Sanatatii nr. 3459/280/06.03.2021, care modifica masurile de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARSCoV-2, „la orele de specialitate din invatamantul vocational este obligatorie purtarea mastii de protectie, cu exceptia orelor de studiu ale instrumentelor de suflat”. In acest caz este necesara asigurarea de spatii individuale pentru exersare.

In ceea ce priveste modificarea adusa ordinului comun, aceasta mai mentioneaza ca „masca de protectie nu este obligatorie in cazul prescolarilor, indiferent de varsta, precum si in timpul tuturor orelor de educatie fizica desfasurate in spatii exterioare”.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.