Vesti bune pentru elevii care se vor reintoarce in scoli.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca elevii care se vor reintoarce in scoli vor primi masti de protectie.

“Ultimele date pe care le avem din teritoriu arata un stoc de peste 37 de milioane de masti doar in invatamantul preuniversitar. Deci ideea este ca se vor primi masti. De asemenea, am cerut o analiza, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substante dezinfectante existente in scolile romanesti.

Aceasta situatie nu este de natura sa ne ingrijoreze, scolile sunt pregatite daca asta va fi decizia”, a declarat Sorin  Cimpeanu.

Ministrul Educatiei a vorbit si despre reluarea cursurilor fata in fata in scoli. Acesta a mentionat ca isi doreste ca scoala sa se reia fizic la inceputul semestrului al doilea si a spus ca decizia finala va fi luata pe data de 2 februarie 2021.

De asemenea, ministrul a mai spus ca invatamantul hibrid, adica online si fizic, va ramane valabil doar acolo unde exista profesori si elevi care au indicatie medicala pentru a continua cursurile de acasa.

Citeste si articolul :   Incep scolile din toamna? Nelu Tataru: "Doar o treime dintre elevi vor merge"

“Va fi de datoria noastra sa ne asiguram pentru a asigura procesul de invatare. Fie cu prezenta fizica, acolo unde se poate, acolo unde scenariile permit, acolo unde elevii si profesorii nu au contraindicatii, fie in online, acolo unde nu se poate din cauza scenariului, acolo unde nu se poate, pentru ca elevii sau profesorii au contraindicatii, certificate medicale”, a mai spus Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Autor