Cine este adolescentul de 16 ani care s-a vaccinat in Romania. Prima declaratie

Cea mai tanara persoana care s-a vaccinat impotriva noului coronavirus este un adolescent care a implinit 16 ani. Baiatul sufera de o boala cronica si a fost imunizat cu vaccinul Pfizer la Ploiesti, potrivit Agerpres.

„Am zis ca ar fi o oportunitate foarte buna pentru mine sa scap de virusul asta, sa pot iesi mai relaxat pe strada si oriunde vreau. Nu mi-a fost teama”, a declarat adolescentul, dupa imunizare.

El are domiciliul in Bucuresti, dar a facut vaccinul, sambata seara, la un centru din judetul Prahova, acolo unde parintii sai au reusit sa gaseasca un loc disponibil.

Publicitate

Tanarul Victor Gabriel Antonescu a implinit 16 ani in urma cu trei zile. Acesta ii sfatuieste pe toti romanii sa se vaccineze impotriva noului coronavirus. Din moment ce vaccinul a fost pus pe piata, acesta este sigur, spune adolescentul.

Publicitate

Potrivit strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID-19, persoanele aflate in evidenta cu boli cronice, indiferent de varsta, sunt prioritare in vederea vaccinarii, luandu-se in consideratie indicatiile si contraindicatiile vaccinurilor utilizate. Varsta minima de vaccinare este deocamdata de 16 ani, nefiind efectuate inca suficiente teste pentru varste mai mici.

Citeste si articolul :   Dr. Imbri, avertisment sumbru: "Putem depasi 5.000-6.000 pe zi"

Dupa ce a fost vaccinat, Victor Gabriel Antonescu a primit din partea prefectului de Prahova o diploma de apreciere „pentru curajul si exemplul oferit” de cel mai tanar roman care s-a vaccinat impotriva SARS-CoV-2.

„Ma bucur sa particip la vaccinarea celui mai tanar roman. Ii urez multa sanatate si il felicit pentru acest pas important facut pentru sanatatea lui si a celorlalti”, a declarat prefectul Cristian Ionescu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.