La ce boli ajuta frunzele de dafin?

La ce folosesc  frunzele de dafin? Nu este doar un plus parfumat la mancare , ci si un produs indispensabil intr-o farmacie verde de casa. Astazi va vom spune pentru ce boli este utila frunza de dafin.

Ce substante valoroase sunt continute intr-un condiment parfumat?

Frunzele de dafin contin multe substante utile – vitaminele A, C, B si PP, seleniu si mangan, magneziu si fosfor, potasiu, calciu, cupru. Dar asta nu este tot – exista taninuri si fibre dietetice, acizi organici si uleiuri esentiale. Uleiul de dafin contine linalol si cineol, camfor si lamaie.

Proprietati de vindecare

Desigur, frunzele de dafin cu o compozitie atat de bogata de vitamine si minerale au multe proprietati curative:

-antiseptic cu care va puteti dezinfecta corpul;

Publicitate

-datorita efectului expectorant, ajuta la gestionarea tusei;

-are efect antifungic asupra pielii si membranelor mucoase;

-creste imunitatea;

-previne deficitul de vitamine;

-amelioreaza spasmele si elimina durerea;

Citeste si articolul :   Beneficiile pentru sanatate ale semintelor de pepene verde

-dilata vasele de sange;

-are un efect hemostatic si vindecator asupra corpului datorita proprietatilor sale astringente;

-are efect diuretic;

-imbunatateste procesul digestiv;

-creste pofta de mancare;

-elimina problemele de somn.

Contraindicatii

Oricat de utila ar fi frunza de dafin, are si contraindicatii. Medicii sfatuiesc sa se abtina de la utilizarea  cei care sufera de patologii ale tractului gastro-intestinal,  ei sunt predispusi la sangerare si au, de asemenea, hipersensibilitate la componente.

Frunza de dafin pentru articulatii

Pentru artrita sau osteoartrita, uleiul de dafin poate fi aplicat pe zonele dureroase. Dupa 15-20 de minute, durerea va disparea.

La edem

Faceti un decoct de 5 g de foi de dafin si 0,3 litri de apa, fierbeti timp de cinci minute. Apoi  infasurati intr-un prosop cald si fierbeti timp de trei ore. Apoi se strecoara si se bea in portii mici. Va rugam sa retineti ca un astfel de medicament trebuie administrat in cursuri, dar nu mai mult de patru zile, pentru a evita deshidratarea.

Citeste si articolul :   Proprietati medicinale ale iderei

Pentru alergii

Pentru pregatire  , fierbeti 20 g de foi de dafin in 500 ml de apa. Lasati  sa fiarba la foc mic timp de sase ore. Un adult ar trebui sa bea 50 ml  de trei ori pe zi. Copiilor li se poate administra un decoct de la varsta de trei luni – cateva picaturi, un copil de un an – o lingurita si un copil de trei ani – o lingura.

Pentru  sinuzita

Pentru a face acest lucru, pregatiti un decoct de 10 frunze si un litru de apa. Gatiti timp de cinci minute, apoi scoateti-l de pe foc si inspirati aburul. Repetati procedura de doua ori pe zi.

Pentru  psoriazis

In lupta impotriva psoriazisului, 10 frunze de dafin  cu 500 ml de apa clocotita va vor ajuta. Se toarna amestecul  intr-un termos, se lasa doua ore, apoi se bea de trei ori pe zi – o jumatate de pahar inainte de fiecare masa.

Citeste si articolul :   6 alternative la frunzele de menta

Pentru  ciuperci

Frunzele de dafin pot ajuta la combaterea ciupercii unghiilor de la picioare. Se iau zece frunze, se pun intr-un recipient si se toarna 500 ml de apa clocotita. Cand apa s-a racit usor, scufundati picioarele in apa si tineti-le timp de aproximativ 20 de minute. Faceti aceasta procedura de trei pana la patru ori pe saptamana. Ciuperca va disparea complet dupa 15 zile.

Publicitate

Autor