5 motive bune pentru a incepe sa beti ceai de musetel

Musetelul este una dintre cele mai populare plante medicinale. Musetelul are un mare beneficiu pentru corpul nostru. Musetelul este utilizat atat in medicina populara, cat si in medicina traditionala.

Imbunatateste metabolismul. Normalizeaza glicemia

Un studiu din 2008 a constatat ca consumul consistent de ceai de musetel poate impiedica cresterea zaharului din sange. In primul rand, este important pentru cei care sufera de diabet – astfel, probabilitatea de a dezvolta complicatii severe ale bolii este redusa. Dar si  pentru cei care nu au diabet, acest lucru este util  – stabilizarea zaharului din sange previne aparitia sindromului metabolic, inflamatia sistemica cronica in organism, reduce cresterea in greutate .

Creste imunitatea

Musetelul ajuta la ameliorarea simptomelor de raceala. Contine flavonoide care au un efect usor de stimulare a imunitatii. Ceaiul obtinut din acesta are un efect antiinflamator si antimicrobian, prin urmare, va permite sa vindecati rapid o durere in gat, mai ales daca il utilizati pentru gargara.

Reduce probabilitatea de a dezvolta cancer

Musetelul contine apigenina antioxidanta. Numeroase studii au aratat ca compusul este capabil sa combata celulele canceroase gasite in san, tractul digestiv, piele, prostata si uter.

Publicitate

Intareste oasele

Femeile in varsta sufera adesea de osteoporoza – o scadere a densitatii osoase, ceea ce le face extrem de fragile. In 2004, oamenii de stiinta au descoperit ca ceaiul de musetel a reusit sa consolideze oasele intr-o oarecare masura, incetinind degradarea . Cu toate acestea sunt necesare mai multe cercetari pentru a stabili cu exactitate eficacitatea musetelului. Si cu siguranta ceaiul de musetel nu poate servi ca inlocuitor al terapiei hormonale pentru osteoporoza prescris de un medic.

Calmeaza si ajuta la somn

Substantele continute in florile de musetel,  se pot lega de receptorii benzodiazepinici, oferind un efect sedativ (calmant si relaxant) si ajutand persoanele sa adoarma mai usor, chiar si pe cele cu probleme cardiovasculare.

Autor