Deficitul de potasiu: semne si tratament

Daca corpul dumneavoastra sufera de un deficit de potasiu, nu va functiona asa cum ar trebui. Un numar din ce in ce mai mare de oameni sufera de slabiciune musculara, crampe si oboseala . De asemenea, bolile de inima, calculii renali si densitatea osoasa scazuta sunt asociate cu lipsa acestui mineral.

Pe de alta parte, o persoana poate avea deficienta in acest nutrient, deoarece se concentreaza mai mult pe fier si calciu. Valoarea sa este mare, regleaza functia nervoasa, contractia musculara si bataile normale ale inimii. Datorita potasiului, nutrientii sunt transportati in celule. Minimizeaza efectele sodiului asupra tensiunii arteriale. O dieta bogata in potasiu poate ajuta la combaterea hipertensiunii.

Corpul tau te va avertiza intotdeauna cand are un deficit de potasiu. Aceasta afectiune este, de asemenea, cunoscuta sub numele de hipokaliemie (hipopotasemia). La teste, mai putin de 3,5 mg / L de potasiu in sange indica o deficienta a acestui mineral.

Semne de deficit de potasiu

Simptomele sunt greu de observat in majoritatea cazurilor si afecteaza mai mult persoanele in varsta. Este frecvent la persoanele internate recent cu boli de inima sau daca luati un diuretic. In toate cazurile, sunt prezentate urmatoarele semne:

Crampe si slabiciune musculara : Potasiul este responsabil pentru contractia musculara normala. Daca simti ca corpul tau este ca gelatina, cu slabiciune sau crampe, acesta este un semn ca nu primesti suficient potasiu.

Constipatie : Daca simtiti miscari intestinale dureroase si aveti probleme la defecare, acest lucru ar putea indica o deficienta de potasiu . Aveti grija, constipatia poate provoca stare generala de rau .

Ritm cardiac neobisnuit : Aveti grija daca aveti aritmii cardiace. Potasiul este insarcinat cu reglarea batailor inimii. Nivelurile scazute de potasiu vor provoca batai ale inimii  anormale.

Oboseala : Oboseala are multe cauze. Si poate indica, de asemenea, un deficit de potasiu, inainte de a va confrunta cu acest diagnostic, priviti-va stilul de viata.

Ce sa fac?

Faceti un test de sange : faceti acest lucru mai intai, aceasta este singura modalitate de a confirma diagnosticul .

Consumati alimente bogate in potasiu : cele mai bune surse de potasiu sunt fructele si legumele. O jumatate de cana de prune contine 637 mg, banana 422 mg. Rosiile, fasolea si dovleacul sunt, de asemenea, surse bogate ale acestui nutrient.

Citeste si articolul :   Consumul de apa minerala si proprietatiile acesteia

Consumati suplimente de potasiu : Pentru a face acest lucru, ar trebui sa va adresati mai intai medicului dumneavoastra. De obicei nu contin mai mult de 99 mg de potasiu, dar ajuta.

Publicitate

Autor