Inapoi acasa. 7 unitati de invatamant au trecut din nou la cursuri online

Chiar daca aproape toate scolile au revenit la cursurile fata in fata din data de 8 februarie, Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta (CMBSU) a decis ca sapte unitati de invatamant sa revina la cursurile online.

Inapoi acasa

Astfel, orele se desfasoara online in sapte unitati de invatamant din Capitala, deoarece infrastructura nu permite respectarea normelor de protectie impotriva transmiterii SARS-Cov- 2, coform unei hotarari a Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta adoptate in sedinta de luni.

CMBSU a actualizat lista scolilor care desfasoara de luni cursurile online fata de hotararea sa din 5 februarie.

Se mentin pe lista Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” si Scoala Gimnaziala nr. 124, care sunt in aceasta situatie din 8 februarie si au fost introduse alte cinci unitati, anume Scolile gimnaziale nr. 59, „Sfintii Constantin si Elena”, „Adrian Paunescu”, nr. 197 si „Sf. Andrei”.

Publicitate

Publicitate

De asemenea, CMBSU a decis ca Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”, Gradinita nr. 185 si Gradinita nr. 35 vor face cursuri conform scenariului 2, intrucat din comunicarea facuta de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti rezulta faptul ca au incetat motivele care impuneau desfasurarea cursurilor in sistem online, potrivit Digi24.

Citeste si articolul :   Din nou lacatul pe usa? Decizia DSP

In Scenariul 2 se presupune revenirea in banci a prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, din clasele a VIII-a si a XII-a, a XIII-a si a celor din anii terminali din invatamantul profesional si postliceal, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor protectie.

In hotararea anterioara a CMBSU din 5 februarie cele trei unitati erau pe lista celor cu activitati didactice online, motivele tinand de infrastructura in cazul Liceului „Traian Vuia” si de probleme la agentul termic si apa referitor la Gradinitele nr. 185 si nr. 35.

„Ii asiguram pe elevi si parinti ca, odata cu eliminarea factorilor care au generat aceste masuri, vom face demersurile necesare reluarii activitatilor didactice care permit prezenta fizica in salile de clasa”, precizeaza CMBSU.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.