La ce foloseste mierea de manuka

Ce este mierea Manuka?

Mierea de Manuka este un tip de miere care este foarte diferita de mierea disponibila in mod obisnuit. Acest lucru se datoreaza proprietatilor sale antibacteriene care o fac foarte populara pe piata. Credinta ca mierea poate ajuta la vindecarea infectiilor dateaza de secole , iar utilizarea sa a oprit descoperirea antibioticelor. Rezistenta la boli la antibiotice a crescut in ultima vreme, iar oamenii de stiinta par sa se intoarca la beneficiile mierii.

Dar ce inseamna cuvantul „manuka” ? Numele provine de la numele unui tufis polenizat de albine . Este Leptospermum Scoparium, un copac mic originar din Noua Zeelanda si Australia . Genul Leptospermum are 50 de specii in Australia, Malaezia si Noua Zeelanda. Acest arbust este destul de rezistent si poate fi gasit in regiunile de campie si subalpine din Noua Zeelanda. Manuka are frunze ascutite si flori albe sau roz. Poate creste in locuri uscate si intunecate, iar un copac adult tolereaza ingheturi si secete prelungite.

Citeste si articolul :   4 alimente excelente care intaresc parul, unghiile si pielea

Au fost folosite  frunzele si scoarta copacului manuka pentru a trata febra si problemele urinare , dar l-au folosit si ca sedativ sau diuretic . Este, de asemenea, cunoscut sub numele de arbore de ceai, deoarece colonistii din zona obtineau ceai din frunzele sale. Se spune ca si capitanul James Cook a fost un fan al acestui ceai.

Elemente importante ale mierii Manuka

La fel ca alte tipuri de miere, mierea Manuka contine in principal zahar , dar contine si aminoacizi, vitamine B, fier, potasiu sau calciu si zinc . Cu toate acestea, mierea de Manuka este unica, in principal datorita a trei componente:

Publicitate

-Metilglioxal (MGO)

Dihidroxiacetona (DHA) este o componenta a nectarului din florile de manuka, care este transformata in MGO in timpul productiei de miere.

Leptosperina – o componenta a nectarului manuka

MGO este numele complet pentru Metilglioxal si, atunci cand vine vorba de proprietatile antibacteriene ale mierii de Manuka, este un ingredient cheie. Proprietatile antibacteriene se pot datora continutului de peroxid de hidrogen , care, totusi, se descompune in mierea obisnuita , pierzand acest beneficiu. Prezenta MGO in mierea de manuka pastreaza, de asemenea, aceste proprietati chiar si dupa disparitia peroxidului de hidrogen.

Continutul de MGO in miere variaza de la 0 la 1000 mg / kg. Continutul de la 100 mg este considerat antibacterian si puteti gasi eticheta pe produsele despre care stiti ca contin cel putin 100 mg de MGO.

Citeste si articolul :   9 sfaturi pentru a pierde in greutate toamna

Mierea de Manuka este utilizata pentru a trata mai multe probleme, iar utilizarile sale medicale sunt de obicei directionate in principal catre rani minore si arsuri . In tratamentul ranilor se foloseste mierea medicinala, care este sterilizata si preparata sub forma de „bandaj”. Atunci cand cumparati miere de Manuka, este posibil sa va confruntati cu o vanzare pentru a fi utilizata in tratamentul diabetului, cancerului, hipertensiunii arteriale sau infectiilor ochilor, urechilor sau sinusurilor .

Avantajele utilizarii mierii de Manuka

Proprietati antibacteriene

Potrivit OMS, rezistenta la antibiotice m este una dintre cele mai mari amenintari la adresa sanatatii globale. Cu toate acestea, mierea de manuka poate fi de ajutor in rezolvarea acestei probleme. Rezultatele de laborator au aratat capacitatea de a reduce numarul a aproximativ 60 de tipuri de bacterii, inclusiv salmonella sau E. colli .

Rezultatele cercetarilor care arata beneficiile  mierii de Manuka impotriva  bacteriilor precum Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa sau Helicobacter pylori au efecte  pozitive. Aceasta este o veste minunata, deoarece aceste bacterii sunt rezistente la antibiotice.

Citeste si articolul :   Afla daca mananci suficient - ai recunoaste aceste semnale ale corpului

Efectele antibacteriene ale mierii Manuka pot fi prezentate si in ceea ce privesc  bolile cauzate de bacterii :

-durere in gat – Streptococcus mutans

-ulcer stomacal – H. pylori

-infectii ale cailor respiratorii superioare (frecvente la persoanele cu fibroza chistica) – Burkholderia spp., Pseudomonas aeruginosa

-diaree datorata infectiei bacteriene – Clostridium difficile

Publicitate

Autor