Avantajele consumului de alimente care contin gelatina

Gelatina este in primul rand asociata cu jeleu. Aceasta substanta este utilizata pe scara larga in gatit si in productia de alimente. Proprietatile sale permit schimbarea consistentei produselor alimentare. Se foloseste in principal pentru fabricarea jeleului, se adauga la carnati, astfel incat sa nu se scurga apa din ei, face ca iaurturile sa fie groase si sa ofereo consistenta pufoasa smantanii. . Te-ai intrebat vreodata cum ne afecteaza acest lucru sanatatea si functia corpului?

Folosirea gelatinei

Mai intai am descris pe scurt utilizarile bogate ale gelatinei, dar am dori sa o analizam mai atent. Gelatina este utilizata pe scara larga atat in bucataria de acasa, cat si in industria alimentara. Cel mai adesea, gospodinele o  folosesc pentru a face deserturi dulci, cum ar fi marmelada, precum si pentru jeleu de carne delicios, cum ar fi piftia (racitura). Gelatina este consumata cu nerabdare, deoarece prepararea felurilor de mancare cu participarea sa este foarte simpla. In industria alimentara, gelatina este utilizata ca agent de gelifiere, de exemplu in productia de iaurturi, branzeturi, dulciuri si conserve. In cazul iaurturilor, gelatina nu numai ca le imbunatateste textura, ci si le imbunatateste gustul.

Citeste si articolul :   La ce varsta suntem cel mai nefericiti?

Efectul gelatinei asupra corpului

Numeroase studii au dovedit ca gelatina este complet sigura pentru sanatate. Trebuie doar sa ne amintim ca trebuie sa-o consumam cu masura. Daca nu adaugati aditivi grasi la mancarea  preparata cu gelatina, ea va fi usor de digerat. Deci, este sigur pentru toata lumea, chiar si pentru cei care se lupta cu boli ale sistemului digestiv.

Ajuta la imbunatatirea digestiei

Gelatina poate imbunatati functia gastro-intestinala in mai multe moduri. De exemplu, glicina din gelatina poate contribui la functionarea normala a mucoasei gastrice. Gelatina stimuleaza, de asemenea, productia de suc gastric, care ajuta la o digestie adecvata. In plus, gelatina se leaga de apa si poate ajuta la mutarea alimentelor prin sistemul digestiv.

Publicitate

Controlul glicemiei

Un studiu arata ca glicina, care este unul dintre aminoacizii esentiali din gelatina, poate ajuta la imbunatatirea controlului glicemiei la persoanele cu diabet de tip II.

Sanatatea oaselor

Lizina, care se gaseste in gelatina, ajuta la intarirea scheletului prin absorbtia calciului, care este esential pentru mentinerea oaselor sanatoase. Deoarece organismul nu poate sintetiza lizina, trebuie obtinut din surse externe. Adaugarea gelatinei in dieta dvs. este o modalitate de a va imbunatati aportul de lizina.

Citeste si articolul :   10 simptome ale cancerului ovarian la care femeile ar trebui sa fie atente

Calitate mai buna a somnului

Gelatina poate imbunatati calitatea somnului la unii oameni datorita abundentei sale de glicina. Cateva linguri de gelatina pot furniza aproximativ 3 grame de glicina.

Utilizarea gelatinei intr-o dieta de slabit

Gelatina are o valoare energetica foarte mica, asa ca o putem consuma fara sa ne ingrijoram de silueta noastra.

Putem pregati un desert delicios si dietetic pe baza de gelatina folosind ceai de fructe sau suc proaspat stors amestecat cu apa, fructele proaspete sau congelate sunt, de asemenea, ideale pentru acest tip de fel de mancare. Putem folosi si lapte care, atunci cand este combinat cu gelatina si branza omogenizata cu continut scazut de grasimi, ne va oferi o branza  dietetica.

Publicitate

Autor