Premiera in lumea medicala. Anuntul facut de Sanofi

Compania farmaceutica franceza cu sediul in Paris, Sanofi, a anunta ca premiera in lumea medicala, ca va permite rivalilor de la Pfizer si BioNTech sa le foloseasca liniile de productie, pentru realizarea vaccinului anti-Covid.

Astfel, francezii marturisesc, de acemenea, ca nu exista nicio miza economica in producerea vaccinului concurent. Potrivit conducerii Sanofi, singurul scop este asigurarea dozelor suficiente pentru imunizarea populatei impotriva coronavirusului.

Firma franceza Sanofi va contribui la producerea a 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer Covid-19 potrivit france24

In urma intelegerii, Sanofi va produce vaccinul anti- COVID dezvoltat de compania concurenta Pfizer/BioNTech. Acest lucru se va intampla in semestrul al doilea al anului, ‘o premiera’ in sectorul farmaceutic, a adeclarat Olivier Bogillot, presedintele Sanofi France, intr-o emisiune la postul de radio RTL.

Sanofi a anuntat miercuri dimineata, intr-un comunicat, ca va da acces celor de la Pfizer si BioNTech la liniile sale de productie incepand din vara.

Sanofi va incepe productia a milioane de doze de vaccin Pfizer COVID-19 incepand cu luna iulie, intr-un efort de a contribui la satisfacerea cererii uriase de doze.

Citeste si articolul :   Orasul Slobozia intra in carantina din noaptea de joi spre vineri

Decizia intervine in contextul dificultatilor pe care le intampina producatorii vaccinurilor autorizate impotriva COVID-19 in fabricatia pe scara larga.

In aceste conditii, Sanofi ‘va prelua ultimele etape de fabricatie pentru a furniza dozele de vaccin anti-COVID pentru Uniunea Europeana’, scrie in comunicat.

“Avand in vedere ca principalul nostru vaccin intarzie cateva luni, ne-am intrebat cum putem fi de ajutor acum”, a spus Hudson.

Acordul anuntat miercuri marcheaza pentru prima data cand o companie va lucra pentru a ajuta la realizarea vaccinului unui rival, potrivit Olivier Bogillot. potrivit Bloomberg.

„Am decis sa folosim acest timp pentru a ne mobiliza capacitatile de productie pentru a ajuta cu cea Pfizer”, a spus si Bogillot.

Acordul va accelera procesul complex de ambalare si distribuire a unui vaccin care trebuie pastrat la temperaturi ultra-reci.

Lonza Group AG , compania elvetiana care produce vaccinul Moderna Inc. , a declarat miercuri ca este in cautarea unor modalitati de crestere a productiei si ca este dispusa sa ajute alti producatori.

Autor