Cum se utilizeaza corect dezinfectantul pentru maini

In acest articol veti gasi cateva sfaturi ale epidemiologului si profesorului Kenneth Rondello.

De la inceputul pandemiei, utilizarea dezinfectantilor  pentru maini a crescut. Diferenti dezinfectanti au devenit un element de baza in fiecare casa, geanta sau masina, dar exista unele greseli pe care le puteti face atunci cand ii  folositi.

– Gelurile dezinfectante sunt instrumente pe care ar trebui sa le folosim, dar nu sunt medicamente. Consumatorii trebuie sa stie cum sa utilizeze corect acest produs , a declarat epidemiologul si profesorul Kenneth Rondello de la Scoala de Medicina si Sanatate Publica de la Universitatea Adelphi din Ohio.

Se poate folosi un tip gresit de gel. Rondello recomanda cumpararea celor care contin cel putin 60% alcool etilic sau 70% alcool izopropilic, deoarece ucid cel mai bine bacteriile.

Publicitate

– De asemenea, trebuie sa cititi cu atentie instructiunile si sa stabiliti daca ingredientele din produs ucid bacterii, virusi sau ambele. Daca utilizati doar un gel care ucide bacteriile, s-ar putea sa va simtiti protejat, dar nu va protejeaza de agentii patogeni virali precum SARS-CoV-2, a spus expertul.

Articolul continuă după reclame

El adauga ca unele produse, cum ar fi servetelele umede, nu au deloc proprietati antimicrobiene. Evitati alimentele care contin metanol – va poate deteriora pielea si gura. Mainile trebuie spalate cel putin 20 de secunde, iar aceasta regula este deja cunoscuta de aproape toata lumea, dar stiati ca acelasi lucru este valabil si pentru dezinfectant? Frecati-l timp de 20-30 de secunde sau pana cand este complet absorbit in piele.Daca  atingeti orice cu o mana sau cu varful degetelor, trebuie sa va dezinfectati intreaga mana.

Citeste si articolul :   5 motive pentru care trebuie sa beti chefir in fiecare zi

Nu va dezinfectati niciodata mainile daca sunt foarte murdare sau grase – gelul nu va functiona si nu va patrunde pe piele. Mai intai clatiti-le usor, apoi folositi dezinfectant.

– Retineti ca gelul este o alternativa buna daca va aflati intr-o situatie in care nu exista apa curenta in apropiere. Dar gelul nu inlocuieste apa si sapunul, care sunt cel mai bun mod de a scoate murdaria de pe maini , a spus Rondello.

Nu depozitati sticla de dezinfectant la frigider sau la soare. Urmati instructiunile scrise pe acesta.

Publicitate

Autor