Se prelungeste carantina pentru aceste localitati

Se prelungeste carantina cu 14 zile pentru anumite localitati din Romania. Anuntul autoritatilor! Prefectura Ilfov a declarat ca masura de carantinare zonala se va prelungi cu inca 14 zile pentru comuna Ciorogarla, dar si in Bistrita.

Se prelungeste carantina cu 14 zile

Prefectura Ilfov a anuntat ca masura de carantinare zonala a fost prelungita cu 14 zile pentru comuna Ciorogarla, incepand cu 19.01. 2021, ora 05.30. Astfel, carantina va fi prelungita pana la data de  2 februarie, ora 05.30. De asemenea, autoritatile au anuntat ca incidenta cumulata in ultimele 14 zile este de 7,99.

”Ca urmare a analizei de risc efectuata de catre Directia de Sanatate Publica a judetului Ilfov si a avizului Institutului National de Sanatate Publica, CJSU Ilfov a adoptat astazi in sedinta extraordinara Hotararea nr. 5 din 18.01.2021, prin care s-a facut propunerea de prelungire a masurii de carantinare zonala pentru comuna Ciorogarla, propunere inaintata catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Seful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul nr. 6230 din 18.01.2021 privind prelungirea masurii de carantina zonala pentru comuna Ciorogarla, judetul Ilfov”, a transmis, luni seara, Prefectura Ilfov.

Articolul continuă după reclame

Carantina se va prelungi pentru 14 zile si in Bistrita, decizie luata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud. Reamintim ca CJSU a luat masuri suplimentare, duminica 17 ianuarie, in comunele Micestii de Campie si Milas, fiind reduse restrictiile in Chiochis. In aceste comune activitatea operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, si se va desfasura fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului.

De asemenea, aceleasi restrictii se vor aplica si in cazul operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc, iar purtarea mastilor de protectie, este obligatorie pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, in toate spatiile publice deschise. Toate masurile vor intra in vigoare incepand de luni, 25 ianuarie 2021.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.