Medic roman:” Drumul catre limanul pandemic este unul singur. Si nu presupune disparitia virusului.”

Medicul Gabriel Diaconu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook. Acesta spune ca imunizare in fata virusului se poate face prin doua metode:

“Acestea sunt adevaruri. Nu pot fi tagaduite.

Drumul catre limanul pandemic este unul singur. Si nu presupune disparitia virusului. Doar raspandirea lui sustinuta.

Imunizarea in fata lui se intampla in doua feluri:

a. Pasiv, prin boala. La momentul cand faci boala fie te imunizezi, fie mori. Sansele sa te imunizezi vs. sa mori sunt de 50 la 1.

Publicitate

b. Activ, prin vaccin. La momentul cand te imunizezi, sansele sa te imunizezi, vs. sa mori sunt, la acest moment, de ordinul x000.000 la 1. Unde x a depasit (L.E) 34 de milioane, si inca nimeni nu a murit DIN CAUZA vaccinului. Deci de ordinul ”milioane la 1”

Este, deci, MULT mai bine sa te vaccinezi decat sa te imbolnavesti. Ti-o spune matematica de clasa a III-a. Daca ai scoala. Daca n-ai scoala, pacat ca n-ai scoala. Pentru asta nu exista vaccin.
La un moment dat, cand peste jumatate (50%) dintre romani sunt imunizati, pasiv sau activ, raspandirea virusului va scadea spontan. Dar va continua.
Noi putem sa ”surprindem” undeva la 10 – 15% din cazurile zilnice de boala prin campania de testare. Asta inseamna ca, la fiecare 3000 de cazuri raportate, de fapt sunt aproximativ 25 – 35 de mii de romani care fac COVID-19 in fiecare zi, cu grade diferite de severitate.

Majoritatea nu stiu ca fac COVID. Doar ca racesc. Sau ii doare burta.

Citeste si articolul :   Sfaturi impotriva ochelarilor aburiti atunci cand porti masca de protectie

La acest moment, vaccinam sub 20.000 de romani pe zi.

Drept urmare ”pasul” zilnic de imunizare, mixt, este estimabil la 50.000 zilnic.

La capacitate maxima, daca turam motoarele vaccinarii, am putea ajunge sensibil mai sus de aceasta cifra.
Imunizarea activa nu stim inca daca este mai buna, pe termen mediu sau lung, decat cea pasiva. Daca n-ai inteles diferenta dintre activ si pasiv, reciteste primele paragrafe.
In urmatoarele 100 de zile, adica pana la Paste, seroprevalenta la nivel national va atinge acel prag de la care – ipotetic – numarul de cazuri de COVID ar trebui sa inceapa sa scada spectaculos.

Victorie. Doar ca nu e nicio victorie.

O protectie competenta data de ”turma” imunizatilor nu a fost deocamdata stabilita NICAIERI.

Sunt date indirecte, preliminare, care deocamdata vin din Israel si care ne dau speranta.

Nu poti sa evaluezi proprietatile imunitatii de grup cata vreme ai si masuri preventive, de tip ”cordon sanitar”. Este doar o supozitie pe care o avem, prin analogie cu alte boli transmisibile, infecto-contagioase, ca acest ”prag” (minim 70% din populatie) exista. Si chiar si dincolo de el, oamenii vor avea un risc sa contacteze boala.

Astfel ca singura solutie, pentru fiecare individ, e sa te vaccinezi.

Era de asteptat ca platforma de vaccinari se va bloca. Este periculos ca s-a blocat. Este si mai periculos daca oamenii vor intoarce spatele ideilor de mai sus doar pentru ca se infurie pe autoritati ca s-au descurcat ca de obicei.

Nu-ti pierde nici cumpatul, nici speranta. Vei avea acces la vaccin. Asta ti-o pot promite eu. Poate ca nu atat de repede si la indemana pe cat credeai ca o sa fie. Poate ca sondajele de opinie te-au inselat, ca nu e ”inghesuiala”. Ei, iata ca e. Si va continua sa fie. Dar vei avea acces la vaccin.

Citeste si articolul :   Vedeta Pro Tv, Dragos Bucur, revine dupa controversatul anunt ca nu se vaccineaza: „Imi e teama sa citesc”

Tu vrei sa te vaccinezi acum ca sa scapi de o grija. Eu vreau sa te vaccinezi pentru ca e bine pentru sanatatea ta.

Dar grija autentica e ce se intampla dupa ce fenomenul COVID incepe sa paleasca. Daca nu stii cand o sa paleasca, citeste paragraful despre cand scade numarul de infectii mai sus.
Ai sa intelegi ca raman vreo 10 milioane de romani care s-ar putea sa traiasca, atunci, falsa impresie ca pericolul a trecut.

Vaccinarea este un mijloc de PREVENTIE. Nu este un tratament curativ. Vaccinarea este un mijloc de preventie atat la omul bolnav (daca nu are contra-indicatii clare la vaccin), cat si la omul sanatos.

De fapt, greul vaccinarii incepe undeva in vara acestui an, cand din criza de doze de vaccin am putea ajunge la excedent, si un fenomen tip pendul, sau yo-yo, in care sa vezi ”crosete” de dorinta a oamenilor sa se vaccineze doar cand ii mai sperie ceva, sau careva. Nu e normal. E ca si cum ti-ai pune centura doar in dreptul filtrelor de politie.

Asaza-te confortabil. Nebunia din 2020 nu se compara cu cea care va fi in 2021.

Succesul acestei campanii de imunizare activa nu este sfarsitul. Nu este nici macar inceputul sfarsitului. Dar, vorba lui Churchill, ar putea fi sfarsitul inceputului.

Avem o nevoie acuta sa reconstruim. Sa intelegem mai bine ce ni s-a intamplat. Cum a fost posibil. Cine au fost actorii care s-au descurcat bine. Unde au fost punctele vulnerabile si ce poti face sa le intaresti. Care ar trebui sa fie urmatorul pas incat toata aceasta trauma sa nu ramana doar un vis urat, cat o sursa de intelepciune viitoare.

Citeste si articolul :   Robert Negoita rupe tacerea si spune adevarul despre ceea ce s-a intamplat cu Gabriela Firea: "Sunteti victima propriei dorinte de marire..."

Daca n-ai inteles despre ce-a fost vorba in toate randurile de pana acum, retine o singura idee:

Cu cat vaccinam mai mult, cu atat vom muri mai putini. Cu cat vaccinam mai repede, cu atat vom iesi mai repede din rahat. Dar si daca vaccinam, si daca nu vaccinam, ziua de maine vine, cand vom scapa de COVID. Si-ar fi pacat sa ramanem la fel de prosti pe cat eram la inceput. Iar asta te include si pe tine”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.