Alimente care nu trebuie spalate inainte de utilizare

Daca credeti ca spalarea anumitor alimente cu apa va scapa de bacterii, va inselati. Exista alimente pe care trebuie sa le gatesti direct. Iata care sunt si de ce nu ar trebui sa le speli:

Carne rosie

Cand spalati carnea rosie, adaugati umezeala si acest lucru va afecta gustul in timpul gatitului.

Expertii recomanda cu tarie sa nu spalati niciun fel de carne. Potrivit cercetarilor, la spalarea carnii, bacteriile patogene nu mor, dar impreuna cu picaturi de apa se raspandesc prin bucatarie, ajung pe vase sau alimente curate, care sunt periculoase pentru sanatate. Astfel de bacterii pot fi distruse numai cu tratament termic prelungit.

Ciuperci

Carnea si ciupercile isi schimba gustul si textura.  Datorita apei, acestea pierd o parte semnificativa din gust si aroma si sunt, de asemenea, expuse riscului de deteriorare rapida, deoarece absorb bine umiditatea. In schimb, este mai bine sa le stergeti cu o carpa umeda si sa taiati zonele deteriorate. Daca procesul de gatit nu implica un tratament termic ridicat, ciupercile pot fi oparite in apa clocotita.

Articolul continuă după reclame

Oua

De asemenea, expertii nu recomanda spalarea oualor. Cojile lor au o structura poroasa, precum si o cuticula subtire, impermeabila, care protejeaza impotriva germenilor de la intrare. Spalarea poate indeparta stratul protector, astfel incat bacteriile sa poata patrunde in coaja.

Paste

Multi oameni isi clatesc pastele dupa gatit, ceea ce este o mare greseala daca doriti o masa delicioasa.

La procesarea pastelor, amidonul este spalat din produs. In plus, sosul cu care intentionati sa condimentati felul de mancare nu va fi absorbit in paste.

Cu toate acestea, cerealele precum orezul sau quinoa trebuie intotdeauna clatite cu apa inainte de gatit, pentru a obtine aroma si textura potrivite.

Publicitate

Autor