Prognoza ANM pana pe 24 ianuarie. Meteorologii anunta ninsori si ger naprasnic

ANM a anuntat prognoza meteo pentru intervalul 11-24 ianuarie. Meteorologii anunta o iarna geroasa si multa zapada. De asemenea, ANM, anunta ca temperaturile pot sa scada pana la -20 de grade.

Prognoza ANM pana pe 24 ianuarie.

Vremea Banat

In primele zile media valorilor maxime va fi in jur de 2 grade, iar a celor minime de -4…-2 grade. In perioada 15 – 20 ianuarie, vremea se va raci, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre – si -4 grade. Minimele  vor scadea pana la valori de -12 grade.

Dupa intervalul mentionat mai sus se estimeaza o crestere a temperaturilor, astfel ca valorile maxime vor fi, in medie, de 0 grade, iar media regionala a minimelor va oscila intre -8 si -5 grade. Temporar se vor semnala precipitatii in perioada 11…15 ianuarie, dar cu o probabilitate in crestere si dupa data de 19 ianuarie.

Vremea Crisana

In primele zile ale intervalului, media regionala a temperaturilor maxime va fi de 0…2 grade, iar a celor minime de aproximativ -3…-2 grade, caracterizand un regim termic normal pentru aceasta perioada. Intre 15 si 20 ianuarie, vremea se va raci accentuat devenind rece si chiar geroasa in timpul noptilor, cu o medie a temperaturilor maxime in jurul valorii de -5 grade si minime ce vor prezenta o medie regionala de -15…-13 grade.

Temporar se vor semnala precipitatii in perioada 11 – 15 ianuarie, dar cu o probabilitatea destul de mare si dupa 19 ianuarie.

Vreme geroasa in Transilvania

In primele 3 zile ale intervalului se vor inregistra temperaturi maxime, in medie, de 0…1 grad si minime in jur de -3 grade, cele mai scazute valori urmand a se inregistra in zonele depresionare. Racirea prognozata pentru perioada 14…20 ianuarie va insemna maxime termice negative in toata regiunea, la o medie ce va oscila intre -8 si -4 grade si minime sub limita gerului, in general, cuprinse intre -10  SI -20 de grade.

Citeste si articolul :   Recomandarile GCS pentru perioada Pastelui: Sarbatoriti doar cu cei cu care locuiti

La inceputul ultimei decade din ianuarie, vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de aproximativ -2 grade, iar a celor minime se va situa intre -10 si -7 grade. Probabilitatea de precipitatii se va mentine ridicata in aproape tot intervalul, dar mai ales in prima saptamana de prognoza si dupa 20 ianuarie.

Vremea in  Maramures

Temperaturile maxime in primele 3 zile ale intervalului de prognoza vor fi jur de 2 grade, iar minimele usor negative, la o valoare medie de -3…-2 grade. Ulterior, este prognozata o racirea accentuata a vremii, care va determina valori medii ale maximelor termice exclusiv negative de aproximativ -8 grade in intervalul, 16 – 18 ianuarie, cand si noptile vor fi geroase, cu minime, ce vor scadea sub -15 grade.

Dupa 20 ianuarie, temperatura va fi in crestere, astfel incat media maximelor va ajunge la -2 grade, iar minimele la nivelul regiunii vor fi de -10…-8 grade. Vor fi precipitatii pe aproape tot parcursul intervalului de prognoza, dar cu o probabilitate mai mare pana in 14 ianuarie si la inceputul ultimei decade din ianuarie.

Prognoza ANM pana pe 24 ianuarie.

Vremea in Moldova

Pana in 14 ianuarie, pe fondul nebulozitatii persistente nu vor fi variatii termice semnificative, astfel media valorilor maxime va fi de 0…1 grad, iar minimele vor fi de aproximativ -3 grade. Vremea va deveni rece in perioada 15 – 20 ianuarie, geroasa in timpul noptilor, cu maxime la nivelul regiunii de -8…-4 grade si minime, in general, intre -15 si -10 grade.

Ulterior, tendinta vremii va fi de incalzire la inceputul celei de-a treia decade, cand temperaturile vor fi apropiate de cele normale, cu valori medii de -3…-2 grade pentru maxime si de -10…-7 grade pentru cele minime. Se vor semnala precipitatii, local insemnate cantitativ la inceputul intervalului, apoi temporar pana in 15 ianuarie. Ulterior probabilitatea pentru precipitatii va fi mai redusa.

Citeste si articolul :   Deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei sunt obligatorii, precum respectarea Constitutiei

Vremea in Dobrogea

Pana in 14 ianuarie nu se intrevad variatii semnificative in evolutia temperaturii, astfel media valorilor maxime va fi de 2…4 grade, iar minimele de 0…2 grade in primele doua nopti, apoi de aproximativ -1 grad. Si in aceasta regiune vremea se va raci si va deveni rece in perioada 15 – 20 ianuarie, cand in cele mai reci zile, maximele vor fi negative, la o medie de -5…-3 grade, iar minimele vor scadea spre -10 grade.

Dupa acest interval, este estimata o incalzire treptata, astfel temperaturile se vor apropia de cele normale, cu maxime la nivelul regiunii de 0…2 grade si minime in jur de -4 grade. Se vor semnala precipitatii, local insemnate cantitativ in primele zile ale intervalului. Ulterior vor mai fi posibile precipitatii, probabilitatea de aparitie a acestora fiind mai mare dupa 20 ianuarie.

Vremea in Bucuresti

In primele zile ale intervalului, pe fondul mentinerii nebulozitatii si a precipitatiilor, aplitudinea termica de la zi la noapte va fi redusa, astfel media regionala a temperaturilor maxime va fi de 1 grad, iar a celor minime de -1…0 grade. Dupa 14 ianuarie, vremea se va raci accentuat si va deveni rece, geroasa in timpul noptilor, cu temperaturi maxime, in medie de -7…-4 grade si minime cuprinse, in general, intre -14 si -10 grade.

Ulterior se va incalzi treptat, astfel pentru perioada 20 – 24 ianuarie sunt prognozate temperaturi maxime, in medie, de 0 grade si minime de -8…-6 grade. Se vor semnala precipitatii, local insemnate cantitativ la inceputul saptamanii. Ulterior vor mai fi posibile precipitatii, probabilitatea de aparitie a acestora fiind mai mare dupa 20 ianuarie.

Prognoza ANM pana pe 24 ianuarie.

Vremea in Oltenia

In primele zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi de 2…3 grade, iar a celor minime de -2…0 grade. Dupa 14 ianuarie, vremea se va raci accentuat si va deveni rece, cu temperaturi maxime negative in toata regiunea, la valori medii, de -7…-3 grade si minime ce vor scadea in cele mai reci nopti spre -15…-13 grade.

Citeste si articolul :   Veste buna! Se dau bani in plus la pensii. Anuntul ministrului Muncii

La inceputul celei de-a treia decada, este estimata o incalzire treptata spre valori apropiate de mediile multianuale, astfel temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi in jur de 0 grade, iar minimele, in general, de -8…-6 grade. Se vor semnala precipitatii in primele doua zile ale intervalului, apoi probabilitatea de aparitie a acestora va fi mai redusa, urmand sa creasca dupa 20 ianuarie.

Cum va fi vremea la munte

In primele 3 zile ale intervalului se vor inregistra temperaturi in limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de -5…-3 grade si minime in jur de -8 grade. In perioada 14…20 ianuarie vremea va deveni rece, geroasa mai ales pe timpul noptilor si diminetilor. In cele mai reci zile din acest interval, media maximelor pentru intreaga zona montana va fi de -12…-10 grade, iar minimele vor fi in jur de -18 grade.

Dupa acest interval, estimarea indica o crestere treptata a temperaturii, astfel media maximelor va fi de -6…-4 grade, iar minimele se vor situa in jurul valorii de -10 grade. Vor fi precipitatii pe aproape tot parcursul intervalului de prognoza, dar cu o probabilitate mai mare pana in 14 ianuarie si dupa 20 ianuarie.

Autor