Vin ninsorile in Romania! Anuntul de ultima ora al meteorologilor: Judetele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare, valabila pana sambata dimineata in 15 judete.

Potrivit prognozei meteo, in intervalul 8 ianuarie, ora 12:00 – 9 ianuarie, ora 4:00, in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si de Curbura va ninge, iar local in Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum si in sudul si sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Acestea vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat nou de zapada, local mai consistent.

Judetele afectate de Cod galben sunt: Alba, Arges, Bacau, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Prahova, Sibiu, Valcea si Vrancea.

In acelasi timp, pana sambata dimineata, la ora 4:00, in restul teritoriului va fi in vigoare o informare de precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare. Astfel, in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in jumatatea de sud a teritoriului, se vor acumula in general 15 – 25 l/mp. In Campia Romana si Dobrogea vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala si ninsori si lapovita.

Citeste si articolul :   Vremea te influenteaza si dintr-o data apar durerile de cap, iata care sunt cele mai bune sfaturi pentru prevenirea acestora.

Meteorologii ANM mentioneaza ca, in urmatoarele zile si pe aproape intreg parcursul saptamanii viitoare, probabilitatea de aparitie a intervalelor cu precipitatii va fi ridicata, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.

De asemenea, ANM a emis azi o alerta Cod galben de ninsori abundente in zona de munte a judetelui Sibiu.