Vin ninsorile in Romania! Anuntul de ultima ora al meteorologilor: Judetele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare, valabila pana sambata dimineata in 15 judete.

Potrivit prognozei meteo, in intervalul 8 ianuarie, ora 12:00 – 9 ianuarie, ora 4:00, in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si de Curbura va ninge, iar local in Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum si in sudul si sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Acestea vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat nou de zapada, local mai consistent.

Publicitate

Judetele afectate de Cod galben sunt: Alba, Arges, Bacau, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Prahova, Sibiu, Valcea si Vrancea.

In acelasi timp, pana sambata dimineata, la ora 4:00, in restul teritoriului va fi in vigoare o informare de precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare. Astfel, in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in jumatatea de sud a teritoriului, se vor acumula in general 15 – 25 l/mp. In Campia Romana si Dobrogea vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala si ninsori si lapovita.

Meteorologii ANM mentioneaza ca, in urmatoarele zile si pe aproape intreg parcursul saptamanii viitoare, probabilitatea de aparitie a intervalelor cu precipitatii va fi ridicata, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.

De asemenea, ANM a emis azi o alerta Cod galben de ninsori abundente in zona de munte a judetelui Sibiu.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.