Veste buna! Se reiau zborurile spre si dinspre Marea Britanie.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a adoptat in sedinta de duminica Hotararea nr. 1, prin care s-a aprobat lista tarilor cu  risc epidemiologic pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania. Tot in aceasta hotarare se prevede reluarea zborurilor catre si dinspre Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Totusi, TAROM a anuntat ,pe pagina sa de Facebook, ca zborul Bucuresti – Londra – Bucuresti, din data de 4 ianuarie, va fi anulat iar pasagerii vor fi rreprogramati pentru cursa din ziua urmatoare.

„Avand in vedere deciziile autoritatilor, TAROM va suspenda operarea zborurilor comerciale spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din/catre Romania, pentru toate aeroporturile din Romania, pentru o perioada de 2 zile, incepand cu data de 02.01.2021, ora 21:20, conform NOTAM in vigoare. Astfel, zborul din data de 4 ianuarie 2021, Bucuresti OTP – Londra LHR – Bucuresti OTP (RO391/2 OTP-LHR-OTP) va fi anulat. Toti pasagerii posesori de bilete pe cursa din 4 ianuarie 2021 vor fi reprotejati pe cursa din ziua urmatoare, 5 ianuarie 2021 Bucuresti OTP – Londra LHR – Bucuresti OTP (RO391/2 – 5 ianuarie)”, scrie in comunicatul TAROM.

Citeste si articolul :   Zboruri reduse cu 10% pentru Paris, Roma si Milano fata de anul trecut

Zborul RO391, din 5 ianuarie, are programata decolarea de la Bucuresti la ora locala 12:20 si sosirea la Londra la ora locala 14:05. De asemenea, RO392 are programata decolarea de la Londra la ora locala 14:50 si sosirea la Bucuresti la ora locala 20:10.

Publicitate

„Mesajul de reprotejare pentru cursa din 5 ianuarie 2021 va fi transmis in format electronic, via email, tuturor pasagerilor posesori de bilete pe cursa din 4 ianuarie 2021”, mai arata operatorul aerian national.

Mai multe detalii cu privire la calatoriile in Marea Britanie pot fi accesate la adresa: https://www.mae.ro/travel-conditions/3725. Pasagerii vor purta masca pe toata durata zborului precum si in incinta aeroporturilor de origine, transfer si destinatie. Pasagerii care calatoresc in Marea Britanie au obligatia de a se autoizola timp de 10 zile daca sosesc din Romania. De asemenea, pasagerii care calatoresc din Marea Britanie in Romania, au obligatia de a se autoizola timp de 14 zile,mentioneaza TAROM.

Alte hotarari

Hotararea mai prevede ca toate persoanele care sosesc in Romania din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord au obligatia prezentarii la intrarea in tara a certificatului unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore inainte de data intrarii in tara.

Citeste si articolul :   Un jandarm s-a impuscat in cap, in fata unui centru de carantina din Alexandria

Exceptiile de la masura carantinei instituita cu privire la persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord se aplica doar pentru: conducatorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4 tone; conducatorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului; conducatorii auto prevazuti anterior care se deplaseaza in interesul desfasurarii profesiei din statul de rezidenta al acestora intr-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene in statul de rezidenta, indiferent daca deplasarea se face prin mijloace individuale sau in cont propriu; pilotii de aeronave si personalul navigant; persoanele aflate in tranzit, daca parasesc Romania in cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tarii; membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si ai altor reprezentante diplomatice acreditate la Bucuresti, posesori de pasapoarte diplomatice, personalul asimilat personalului diplomatic, precum si membrii Corpului Diplomatic si Consular al Romaniei si posesorii de pasapoarte diplomatice si de serviciu, precum si membrii familiilor acestora.

Citeste si articolul :   Ultimul an in care studentii romani primesc imprumuturi guvernamentale pentru a studia in UK

Potrivit hotararii CNSU, „incepand cu data de 04.01.2021 ora 19:00 se permite reluarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din/catre Romania, pentru toate aeroporturile din Romania.”

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.