Medicul Beatrice Mahler ne spune de ce unii membri ai familiei fac COVID-19, iar ceilalti nu

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Bucuresti, spune ca exista situatii in care unii membrii ai familiei se infecteaza cu noyl coronavirus, iar ceilalti nu

Explicatia medicului Beatrice Mahler

„Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvolta simptome ale bolii si atunci, cel putin conform definitiei de caz, ele nu sunt testate si practic, nu depistam cazul pozitiv pentru ca el nu s-a testat. Dar exista si posibilitatea ca persoanele respective sa aiba o imunitate buna, o imunitate de moment care sa permita ca aceasta infectie sa nu se produca in corpul lor. Sunt studii in acest sens, nu sunt date publicitatii, dar se ridica problema unui sistem imunitar eficient”, a spus managerul Institutului Marius Nasta din Bucuresti.

„Ce trebuie sa retinem insa este ca sistemul imunitar nu este constanta permanenta in viata noastra, el variaza foarte mult in functie de factori externi, de stres, de modul in care ne alimentam, de respectarea orelor de somn. Or, daca aceste lucruri se modifica de la o saptamana la alta, si raspunsul imun al organismului nostru fata de orice boala, fata de orice infectie se modifica. Prin urmare, nu trebuie sa ne bazam pe imunitatea naturala, ci trebuie sa gasim solutii – si vaccinul este o solutie – sa stimulam imunitatea si sa ajutam formarea de anticorpi in organism specifici bolilor cu care riscam sa ne intalnim”, a declarat dr. Beatrice Mahler.

Citeste si articolul :   Mii de oameni l-au pupat pe Mitropolitul din Muntenegru, decedat de COVID.

Cantitatea de particule care ajunge in organism este punctul cheie

„Intr-adevar, acolo unde exista o expunere la un mediu in care cantitatea de virus este foarte mare, riscul de boala este mult mai mare. De aceea, este extrem de important, atunci cand suntem la locul de munca sau intr-o incapere, ferestrele sa fie permanent deschise, ventilatia sa fie adecvata, pentru ca o ventilatie adecvata scade riscul de infectie. Sigur, la aceasta ventilatie adecvata sa se adauge si spalatul mainilor si purtarea mastilor. Dar acel ‘curent’, cum il cunoastem popular, de fereastra/usa deschisa si de care ne ferim, in acest caz, atunci cand vorbim de boli cu transmitere aeriana, este o solutie eficienta de preventie”, a transmis Beatrice Mahler pentru Digi24.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.