4 motive pentru a manca muraturi

Toamna si iarna, exista o lipsa de salate proaspete, precum si salata verde de primavara, dar, din nou, este bine pentru sanatate sa includem legume in meniul nostru.

Daca va plac muraturile, iata beneficiile pentru sanatate.

Nu sunt doar gustoase, ci si foarte sanatoase. Muraturile pregatite toamna sunt adevarate fabrici de vitamine pentru organismul care intra in sezonul rece. Garnitura de nelipsit de la diverse preparate, delicioasele muraturi aduc numai beneficii organismului.

Acestea contin vitamina K.

Muraturile sunt o sursa excelenta de vitamina K, care este adesea trecuta cu vederea. Acest lucru este important pentru multe procese din organism, cum ar fi coagularea sangelui si acumularea  calciului in oase.

Publicitate

Poseda proprietati probiotice

Alimentele fermentate contin bacterii benefice care stimuleaza sanatatea stomacului si a imunitatii. O bacterie sanatoasa este un probiotic care mentine echilibrul sistemului gastro-intestinal. Ajuta la digestie.

Sunt dietetice

Stii ca trebuie sa mananci fructe si legume in fiecare zi pentru a-ti  intari sistemul imunitar . Muraturile sunt o leguma excelenta pentru toamna si iarna, au un continut scazut de calorii si in acelasi timp satioase.

Citeste si articolul :   Cinci beneficii ale ciupercilor despre care s-ar putea sa nu stiti

Ajuta la hidratare

Expertii recomanda sa consumati muraturi dupa un antrenament intens, mai ales daca transpirati mult. Cand transpiram, corpul pierde apa si electroliti, asa ca trebuie sa ii  obtineti din mancare si bautura. Muraturile se prepara  cu apa si sare. Ajuta la restabilirea echilibrului de apa al corpului si incarcarea acestuia cu electroliti.

Contraindicatii

Atentie insa, muraturile nu sunt indicate tuturor persoanelor. Cei care sufera de afectiuni precum boli renale, hipertensiune, insuficienta cardiaca, diabet de tip I si II, retentie de apa sau au frecvent dureri de cap sau migrene trebuie sa evite muraturile.

Publicitate

Autor