Medicul Cristian Oancea avertizeaza: Valul trei al pandemiei va veni si peste noi in perioada urmatoare

Medicul Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, lanseaza un nou avertisment. Acesta spune ca valul al treilea de COVID-19 va lovi  si Romania. De asemenea, medicul a mentionat ca vaccinarea populatiei este esentiala.

Valul trei al pandemiei va veni si peste noi in perioada februarie-martie a avertizat medicul intr-o interventie pentru B1 TV.

Acest al treilea val urmeaza sa vina in contextul in care o noua tulpina face ca noul coronavirus sa fie mult mai contagios. Medicul a spus ca vaccinarea devine o problema esentiala.

 Cand va lovi valul al treilea de COVID-19

“Avem o comunitate destul de numeroasa in Marea Britanie. Aceasta noua tulpina are o rata de transmisie mult mai accelerata, cu aproximativ 70% in randul populatiei intracomunitare.

Aceasta noua tulpina sau noi tulpini, o sa ne duca la un posibil val trei, in perioada urmatoare. Trebuie sa abordam problema vaccinarii cu maxima seriozitate si sa avem i sursele medicale si sa nu ne mai uitam dupa stirile false”, a spus Cristian Oancea.

Citeste si articolul :   Curs valutar BNR, miercuri, 28 octombrie 2020. Leul s-a depreciat in fata principalelor valute

Desi in prezent, pandemia de COVID-19 are o evolutie care poate fi controlata in Romania, un al treilea val ar fi dezastruos daca vaccinarea populatiei nu este accelerata:

“Suntem pe un platou descendent Incet, incet presiunea pe sistemul sanitar s-a mai redus, cu exceptia sectiilor de ATI. Dar in Marea Britanie au fost peste 50.000 de noi infectari. Sunt cateva tari care deja au intrat in Lock down.

Este o chestiune de timp pana cand si noi ne vom confrunta cu aceste tulpini. Vaccinarea reprezinta singutra solutie ca sa atenuam acest soc.

Daca vom continua sa mergem in deradere ssi sa ne imunizam prin boala, uitati ce efecte devastatoar epoate sa ajunga”, a mai spus medicul Cristian Oancea.

Autor